Eşim çocuğumu göstermiyor?
Merhaba ben yaklaşık 6 ay önce eşimle anlaşmalı olrak boşandım ve ortak bir çocuğumuz var. Ama mahkemenin kararı benim çocuğumu haftada bir gün Cumartesi günleri görmem yönünde fakat eşim bana çocuğumu göstermiyor. Bir kaç Avukatla görüştüm ama bana adam akıllı bilgi vermediler. Kimi savcılıga suç duyurusunda bulun dedi, kimi de icra yoluyla görebirilrsin dedi. Tamam icra yoluyla görmek istiyorum ama her görmek istediğimde ya da her hafta bütün icra masraflarını karşılamam mı gerekecek? Hangisini yapayım bilemiyorum lütfen yardım edin.
Cevap: Eşim çocuğumu göstermiyor?
Alıntı:
burakeskici rumuzlu üyeden alıntı
merhaba ben yaklaşık 6 ay önce eşimle anlaşmalı olrak boşandım ve ortak bir çocuğumuz var.Ama mahkemenin kararı benim çocuğumu haftada bir gün cxumartesi günleri görmem yönünde fakat eşim bana çocuğumu göstermiyor.Bir kaç Avukatla görüştüm ama bana adam akıllı bilgi vermediler.kimi savcılıga suç duyurusunda bulun dedi kimi icra yıoluyla görebirilrsin dedi.Tamam icra yoluyla görmek istiyorum ama her görmek istedğimde yada her hafta bütün icra masraflarını karşılamam mı gerekecek??? hangisini yapayım bilemiyorum lütfen yardım edin.......
Görüştüğünüz avukatların size verdiği bu bilgiler nasıl adam akıllı bilgiler olmuyor açıklar mısınız?
tamam bilgiler verdiler ama tam olrak ne yapmam gerekli ? onu öğrenmek istiyorum.....önce savcılıkmı yoksa icra mı??? hangisi???? her hafta icra masraflarını ödemek zorundamıyım?? eşim ilkinde icra ile göstese bile ikinciye göstermediği taktirde savcılığın yaptırımı ne olacaktr???
İcra marifeti ile çocuğunuzu göreceğiniz zaman her seferinde icra masraflarını ödemek zorundasınız. Eğer icra memurları ile gelindiğinde eski eşiniz çocuğu icra memurlarına vermezse, tutanak tutulur eski eşiniz hakkında. Bu da onun için iyi olmaz.
teşekkür ederim... peki o tutanakla savcılığa suç duyurusunda bulunursam savcılığın yaptırımı ne olacaktır...????
Çocukla görüşmeyi engelleyen kişi hapis cezası ile her zaman karşı karşıyadır. Ama bu yargılama sonucu verilecek bir karar.
Ayrıca daha evvel bir forum üyesi boşandıktan sonra icra masraflarının karşı tarafa ödetildiğinden bahsetmişti. Bu konuda bilgim yok. Sadece üyenin kendisi avukatı ile bu icra işlemleri sebebi ile icra işlemlerini karşı tarafa ödettirmişler. Daha doğrusu nafakadan mahsup edilmiş. Nafakasının düştüğünü gören eski eş icra olmadan vermeye başlamış o üyenin yazdığına göre. O sebeple avukatla bu konuyu takip edebilirsiniz.
Forumda bu konu ile ilgili soruları okuyabilirsiniz.