Özür grubu atamaları (eşimim yanına tayin isteyemedim)
Eşim de ben de öğretmen olarak çalışıyoruz. Son atama döneminde eşimin yanına il emrine rağmen tayin isteyemedim. Branşımda bir tane bile açık olmamasını gerekçe gösteriyorlar. Eşim şu an zorunlu görev yaptığı için o da benim bulunduğum ile tayin isteyemiyor. Ben de aylıksız izin almak zorunda kaldım. Bu mağduriyetin bir daha ki atama döneminde yaşanmaması, branşıma ait norm kadro açılması için nasıl bir girişimde bulunmalıyım. Davayı hangi mahkemeye ne şekilde açmalıyım? Yardımlarınızı bekliyorum.
Cevap: Özür grubu atamaları (eşimim yanına tayin isteyemedim)
Anayasarın 41, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 72.ve kurum atama
ve yer değiştirme yönetmeliğinin ilgili maddelerinde atam ve yer değiş
tirmelerde aile birliğinin korunması ilke olarak benimsenmiştir..(atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde ilgili madde(2) Her ikisi de öğretmen olan eşlerin yer değiştirme istekleri alanlarındaki norm kadro açığı ve tercihleri de dikkate alınmak suretiyle aynı yere birlikte atanabilmelerine imkân verecek şekilde birlikte değerlendirilir.)
bunları yasal dayanaklarınız yaparak idare mahkemesine dava açabilirisniz.sizin isteğinizin reddedilebilmei için hukuken haklı ve geçerli nedenlerin olması gerekir,norm kadronun olmaması idarenin beceriksizliği olabilir,geçerli bir hukuki sebep olamaz..açılmış ve kazanılmış davalar var bu konuyla ilgili..
ilgilendiğiniz için teşekkür ederim insanlar dava açabilmem için illa ki bir sendikaya üye olmam gerektiğini bireysel girişimin başarılı olmayacağı görüşünde. Sendikalaşmak önemli olabilir ama sırf işini yaptırabilmek için buna karşıyım açıkçası. İyi günler.
bireysel işler de sendikalara pek inanmıyorum ben,sendikalar daha çok özlük haklarının düzeltilmesi gibi konularda çalışmalar yapabiliyor,bireysel davalara sendikaları karıştırmamak en güzeli..
benim açtığım dava sürerken atama işlemim sonuçlanır da Mersin'de norm açılıp tayin istersem ve problem çözülürse davanın akibeti ne olur?
tayin dilekçesini genel müdürlüğe göndermeyen il müdürlüğü hakkında ne yapılabilir.dava açılsa kazanılabilirmi