Denetimli Serbestlik Kararına Uymamak
Öncelikle herkese iyi günler diliyorum.
Benim sorunum şu;
Ben askerlik dönemimde 3gr esrar maddesi ile yakalandım. mahmemeye çıktım ve bana denetimli serbestlik cezası verildi. ve en son bana gelen evrakta aşağıdaki adrese 10 gün içerisinde gitmem gerktiğini ve tedavilere başlanacağını yazıyordu. Fakat ben şehir dışında olduğumdan dolayı belirtilen adrese geç gittim ve bana dosyamın geri yollandığını söylediler. Hakkımda yeni bir dosya açılmış ve nisan ayının 26 sında durusmam var. Adliyeyi telefonla arayıp savcının kalemi ile konuştum ve bana 10 ay hapis veya 6000 TL para cezası ile cezalandırılabileceğimi söyledi. Bundan sonra beni neler bekliyor sizlerden cevaplarınızı bekliyorum.
Saygılarımla...
Cevap: Denetimli Serbestlik Kararına Uymamak
Size verilen bilgi doğru malesef.
Peki hangisini alırım para cezasımı hapis cezasımı. Bunlardan ikisini de almama ihtimalim hiç yok mu yani tekrar denetim alamazmıyım. teşekkürler.
bende snu sorayım polisler benim ewime kağıt getirmisler denetimli serbestlik için ve ben su an antalyada çalısmaktayım bir dilekçe yazdım ve denetimli serbestlik subesine gönderdim ama bir buçuk ay olmasına rağmen bana hala bir cvp gelmedi bendemi aynı cezayı alırım
Sizin cezanız neydi.? Ne kadar hüküm giymiştiniz.?
az önce siteye üye oldum ve çok acil olduğu içinde bilmiyorum buraya mesajı yazmam gerekti. ben birkaç olaya karıştım bunlar; çete üyesi olmak,ruhsatsız silah,yaralama olayına karışmak,askerliğe geç katılmak gibi.şuan askerdeyim ve evliyim üstüne birde bebek bekliyoruz.bu olaylar başıma gelir gelmez askere gittim davalarımdan sadece silah la ilgili hükmü biliyorum 10 ay hapis cezası ve 500 tl para cezası verilmiş izmir 24. asliye ceza mahkemesince ardından bu ceza denetimli serbestliğe çevrilmiş durumda şuanda.diğer davalarımın durrumunu hiç bilmiyorum bile şimdi önemli olan ben bu askerliğe geç katılma dan dolayı bir ceza alıcam buda sanırım 4 ay olucak bu 4 ayıda geçerli sebeplarim olursa para cezasına çeviricek peki ben bu cezayı alırsam hakkımdaki denetimli serbestlik bozulup cezaya dönüşürmü etkilermi ?
şimdiden çok teşekkür ederim
uyuşturucu madde bulundurmam sebebiyle 1 yıl denetimli serbestlik cezası aldım. üniversite öğrencisiyim bu ceza okuldan atılmama neden olur mu?