Baskı ile sözleşme imzalatma
Merhabalar
öncelikle destek ve yardımcı bilgiler veren tüm güzel insanlara teşekkürler...
02/06/2008 tarihinde özel bir şirketde işe başladım ( otel )
01/01/2010 tarihine kadar maaşım brüt 2700 tl olmasına ragmen asgari ücret olarak gösterilip kalan fark elden verilmek süretiyle ödenmiştir elden verildiğine dair bir aya ait kasa makbuzu fotokopisi ve asgari ücretli bordro var elimde .
Bankadan zorunlu ödemeye geçildiğinden bu yana da normal maaş olarak görünüyor ( brüt 2700 tl )
asıl konu bu ay başında bizlerle yeni sözleşme imzalanacağı açıklanmışdı tüm çalışanları tek tek alıp sözleşmeyi imzalatmaya çalışıyorlar 4 sayfa şirketin herhanği bir ibaresi olmayan antetsiz kağıtda 24 maddelik bir sözleşme hazırlanmış ve bu sözleşmeyi hukuki terimlerle hazırladıklarından ve okumaya bile fırsat tanımadan imzalatmak istemektedirler...maddelerden biri de 5 ay (ocak-şubat, ekim-kasım-aralık) brüt maaşdan %15 kesinti olacağı yönünde bir diğeri tüm yasal haklardan feragat şeklinde...
Ayrıca imzalamayacağını beyan eden kişilere karşı çeşitli yaptırımlara gitmekteler örn: lojmanda kalan personel ( ki bende lojmanda ikamet ediyorum 18 aydır) imzalamazsa lojmanı boşaltması gerektiği şeklinde...
bu durumda sözleşme imzalanmayacak kadar katı olduğunu düşünmekteyim ben ve benim gibi aynı sıkıntıyı yaşayan yaklaşık 150-200 kişiyiz..
nasıl bir yol izlemek gerekir ben çalışmak istiyorum fakat lojmandan çıkartılma tehditi bile tüm psikolojimi bozmaya yetiyor
yardımlarınızı bekliyorum
tekrar teşekkürler.
Cevap: Baskı ile sözleşme imzalatma
Lütfen bu konuda ve yapılan MOBBİNG hakkında bir cevap verebilecek kimse yok mu?
Bu konuda yardımcı olabilecek kimse yokmu ?
lütfen halen çalışmakta oldugum işyeri 20 aydır konaklama imkanı sagladıgı lojmandan çıkartmakta, maaş ödemesi yapılmadığından hali hazırda parada olmadıgı için bir ev veya otel tutma gibi bir imkanda yok :(
bunu bildiklerinden baskı yani mobbing uyguluyorlar
verilecek en ufak bilgi yardımcı olacaktır
teşekkürler...
60 kişi okumuş ama bir kişi bile cevaplamamış :alala
1. İmzalamayın.
2. İhtirazi kayıtla imzalayın, yani tüm haklarınızı saklı tuttuğunuzu beyan edin.
3. Mobbing'den dolayı haklı nedenle iş akdinizi feshedin ve yasal haklarınızı talep edin.
4. Sözleşmeyi imzalamayıp ancak haklılığınızı da muhafaza ederek işten atılmayı bekleyin ve atıldıktan sonra işe iade ve alacak davası açın.
Bunlardan herhangi birini yapabilirsiniz.