Samanyolu TV, Aile Mahkemesi Hakimi
Bilindiği üzere Samanyolu Televizyonunda bir süredir Aile Mahkemesi adlı bir dizi yayınlanmaktadır. Dizideki hakim hükümden sonra cami hocası gibi bazı dini telkinler ve vaaz vermektedir.
Bu hakim kimdir? Burası bir TC mahkemesi midir, yoksa şeriat mahkemesi midir?
Fikri olan varsa lütfen yazsın, biz de bilgi sahibi olalım.
Cevap: Samanyolu TV, Aile Mahkemesi Hakimi
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Bilindiği üzere Samanyolu Televizyonunda bir süredir Aile Mahkemesi adlı bir dizi yayınlanmaktadır. Dizideki hakim hükümden sonra cami hocası gibi bazı dini telkinler ve vaaz vermektedir.
Bu hakim kimdir? Burası bir TC mahkemesi midir, yoksa şeriat mahkemesi midir?
Fikri olan varsa lütfen yazsın, biz de bilgi sahibi olalım.
kendin de söylediğin gibi bir dizi ve tv proğramı.bu soruyu stv yöneticilerine sorabilirisniz sanırım.forumla ne alakası var. veya başka bir işin yok mu senin.
Alıntı:
harun37 rumuzlu üyeden alıntı
kendin de söylediğin gibi bir dizi ve tv proğramı.bu soruyu stv yöneticilerine sorabilirisniz sanırım.forumla ne alakası var.veya başka bir işin yok mu senin.
Harun Bey,
Öncelikle uslubunuza ve yazım kurallarına dikkat ediniz ve tanımadığınız, samimiyetinizin olmadığı kişilere "sen" şeklinde hitap etmeyiniz!!! Samimiyetinizin olmadığı kişilere "siz" şeklinde hitap etmek en basit görgü kurallarından biridir.
Sorduğum sorunun forumla alakası olup olmadığına, sorup sormayacağıma ben karar veririm siz değil!!!
O hakim emekli olmuş bir avukattır. Yani sıradan bir oyuncu değil. Ayrıca aile mahkemesi olduğu için nasihat vermesi gayet normal. Bir de hukukta usul var. Buna uyularak yapılıyordur heralde.
Adalet bakanı zamanında bu programdan bahsederken gerçekteki mahkemelerin böyle olduğunu söyledi.
Alıntı:
f.karakaya rumuzlu üyeden alıntı
O hakim emekli olmuş bir avukattır. Yani sıradan bir oyuncu değil. Ayrıca aile mahkemesi olduğu için nasihat vermesi gayet normal. Bir de hukukta usul var. Buna uyularak yapılıyordur heralde.
Adalet bakanı zamanında bu programdan bahsederken gerçekteki mahkemelerin böyle olduğunu söyledi.
Cevabınız için teşekkür ederim. Zaten bu konuyu değişik kişilerin görüşünü alabilmek amacıyla açtım.
Bugüne kadar sayısız duruşma görmüş biri olarak hakimin dava esnasında ve sonundaki konuşmaları bana pek alışılageldik gelmedi doğrusu.
Programı hiç izlemedim, üstte okuduklarımdan başka bir şey bilmiyorum program hakkında.
Aile Mahkemesi Hakiminin tarafları uzlaştırma, (belki nasihat etme olarak da algılanabilecek) yetkileri var gerçekten, ancak bu, kararı verdikten sonra değil, esesa girmeden yerine getirmesi gereken bir iş.
AİLE MAHKEMELERİNİN KURULUŞ, GÖREV VE YARGILAMA USULLERİNE DAİR KANUN
USUL HÜKÜMLERİ
Madde 7 - Aile mahkemeleri, önlerine gelen dava ve işlerin özelliklerine göre, esasa girmeden önce, aile içindeki karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörünün korunması bakımından eşlerin ve çocukların karşı karşıya oldukları sorunları tespit ederek bunların sulh yoluyla çözümünü, gerektiğinde uzmanlardan da yararlanarak teşvik eder. Sulh sağlanamadığı takdirde yargılamaya devam olunarak esas hakkında karar verilir.
İlknur Hanım,
Dizinin adı Aile Mahkemesi. Ancak ekranda gördüğümüz kadarıyla bu bir asliye ceza mahkemesi. Tek hakim ve savcı var ve ceza yargılaması yapılıyor. Hakim rolü oynayan oyuncunun bir hukuk nosyonuna sahip olduğu daha ilk bakışta belli oluyor.
Doğrusu ben diziyi zevkle izliyorum ancak hakimin hükmü verdikten sonra üç, beş dakika Allah'dan, dinden, peygamberden konuşması mahkemeyi bir TC mahkemesinden çok şeriat mahkemesi görünümüne sokuyor.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
İlknur Hanım,
Dizinin adı Aile Mahkemesi. Ancak ekranda gördüğümüz kadarıyla bu bir asliye ceza mahkemesi. Tek hakim ve savcı var ve ceza yargılaması yapılıyor. Hakim rolü oynayan oyuncunun bir hukuk nosyonuna sahip olduğu daha ilk bakışta belli oluyor.
Doğrusu ben diziyi zevkle izliyorum ancak hakimin hükmü verdikten sonra üç, beş dakika Allah'dan, dinden, peygamberden konuşması mahkemeyi bir TC mahkemesinden çok şeriat mahkemesi görünümüne sokuyor.
Dizi benim de gözüme çarptı. Bıyıklı Sulh hakimimiz denildiği gibi dava sırasında vaaz da veriyordu. Güldüm, geçtim. Ne de olsa STV.
Alıntı:
Mehtap Deniz rumuzlu üyeden alıntı
Güzel söylemiş Mehtap hanım:)