Cevabını Çok Aradığım Birkaç Özel Soru
Merhabalar ,
Ben Lise 4 Dil Öğrencisiyim Önümüzdeki Sene Hukuk Bölümüne Gitmeyi Düşünüyorum EA Puanıyla Ama En Düşük Puanlı Özel Ünide Okumak İstiyorum (Kıbrıs Düşünüyorum) Bu İsteğim İçin Ortalama Ne Kadar Net Çıkarmam Lazım (Örneğin ; 280 Puan Diyelim) Sayısal Derslerim Pek İyi Değil
Cevap: Cevabını Çok Aradığım Birkaç Özel Soru
Özel üniversitelerin (ve özellikle Kıbrıs'ın) hukuk fakültelerinde okumak için pek bir net çıkarmanıza gerek yok. Barajı aşın kafi. Ha bir de paranız olmalı tabi. :)
Size naçizane tavsiyem, biraz daha dişinizi sıkarak devlet üniversitesinde hukuk eğitimi almanızdır.
öncelikle vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ediyorum.ben yabancı dil okuyorum hedefim bu yıl tercümanlık bölümünü kazanmaktı ama bazı yaşadığım ailevi sorunlar yüzünden EA puanıyla kıbrısta özel ünide okumaya karar verdim.sayısal bilgim pek yok ama bu sene sıfırdan hazırlanmayı planlıyorum.ailemin maddi durumu iyi para bakımından sorun olacağını zannetmiyorum.sizce ne yapmalıyım iyi hazırlanıp 2011'de hukuk bölümüne gidebilirmiyim. ? yani 1 sene çalışıp bu işin üstesinden gelebilir miyim ?
Ben ısrarla devlet üniversitesini tavsiye ederim, hukuk okuyacaksanız ve sistem açısından önünüzde bir engel yoksa... Tabiki takdiri size ait.
Alıntı:
Av. Münteha Jan Gülsu rumuzlu üyeden alıntı
Ben ısrarla devlet üniversitesini tavsiye ederim, hukuk okuyacaksanız ve sistem açısından önünüzde bir engel yoksa... Tabiki takdiri size ait.
tabi bende öncelikle devlette okumak isterim ama dilden mezun olacağım için pek umudum yok önümdeki 1 senede sayısal derslere sıfırdan başlayıp devlet üniversitesi kazanmak açıkçası hayal gibi bişey...
Alıntı:
Özel üniversitelerin (ve özellikle Kıbrıs'ın) hukuk fakültelerinde okumak için pek bir net çıkarmanıza gerek yok. Barajı aşın kafi. Ha bir de paranız olmalı tabi. :)
Size naçizane tavsiyem, biraz daha dişinizi sıkarak devlet üniversitesinde hukuk eğitimi almanızdır.
Kıbrıs Üniversiteleri mezunlarını neden aşağıladınız ki?
Estağfurullah aşağılamak söz konusu değil. O şekilde anlaşıldı ise affola.
Söylediklerimin yanlış olduğunu savunabilecek birileri var mıdır? Yani barajı aşmanın kafi olduğunun ve para gerektirdiğinin?
Bunları dile getirmek aşağılamak mıdır?
Baraj aşma ve mali boyutuna ilişkin cokta gerekli olmayan bu beyan biraz o anlama gelir. Ve ısrarla bunu bırde soru olarak sorarsanız ;"Söylediklerimin yanlış olduğunu savunabilecek birileri var mıdır? Yani barajı aşmanın kafi olduğunun ve para gerektirdiğinin?" bu şekilde bu amacı taşımasanızda öyleymiş gibi algılanabilir. Ben şahsen bu algıyla tanınmanızı istemem aramıza yeni katılmışken.
Diğer özel veya vakıf üniversitelerin puanları hakkında da bilgi sahibi olmanızı öneririm.
Genç arkadaşlarımızı doğru yönlendirmemk adına.
Alıntı:
Estağfurullah aşağılamak söz konusu değil. O şekilde anlaşıldı ise affola.
Söylediklerimin yanlış olduğunu savunabilecek birileri var mıdır? Yani barajı aşmanın kafi olduğunun ve para gerektirdiğinin?
Bunları dile getirmek aşağılamak mıdır?
katılıyorum sonuçta iyi bir net çıkardıktan sonra hem para verip hemde kıbrısta okumaya ne gerek var.
Sn meslektaşım, ben genç arkadaşıma naçizane bir tavsiyede bulundum. Takdir muhakkak ki kendisine aittir. Kimseyi aşağılamak gibi bir maksat gütmedim, aşağılama yönünde bir ifade de kullanmadım.
Burada özel üniversitelerin eğitim kaliteleri yönünde bir tartışmaya girecek değilim tabiki. Ben İstanbul Hukuk mezunuyum ve hukuk eğitimi almak isteyen tüm genç arkadaşlarıma kendi fakültemi mutlulukla tavsiye edebilirim. :)