Kredi Kartında Borç Ödeme Süresi
HSBC bankasından bir kredi kartım var.Geçen ay minumum ödemeden daha fazlasını ödedim.Ama bu ay ödeme yapamadım ve cep telefonuma aşşağıdaki mesajı yollamışlar.
1-K.K borcu ödenmediğinde hemen hukuki işlem başlatabiliyorlarmı?Bunun yasal bir süresi varmıdır.
Mesela 3 ay ödenmezse avukatlık olunur v.b gibi?
2-Bu tür tehdit gibi mesajları atmaya hakları varmı?
"Sn. Müşterimiz Kredi Kartı hesabınızın tahsilat birimine devrolmaması / varsa KMH limitinizin bloke edilmemesi için ...,.. TL /Usd ödenmelidir."
Cevap: Kredi Kartında Borç Ödeme Süresi
Alıntı:
UgurKlc rumuzlu üyeden alıntı
HSBC bankasından bir kredi kartım var.Geçen ay minumum ödemeden daha fazlasını ödedim.Ama bu ay ödeme yapamadım ve cep telefonuma aşşağıdaki mesajı yollamışlar.
1-K.K borcu ödenmediğinde hemen hukuki işlem başlatabiliyorlarmı?Bunun yasal bir süresi varmıdır.
"Sn. Müşterimiz Kredi Kartı hesabınızın tahsilat birimine devrolmaması / varsa KMH limitinizin bloke edilmemesi için ...,.. TL /Usd ödenmelidir."
Mesaj atabilirler. Ancak tehdit edemezler. Ancak o mesajda tehdit unsuru bir durum yok.
Alıntı:
selcukgulten rumuzlu üyeden alıntı
Mesaj atabilirler. Ancak tehdit edemezler. Ancak o mesajda tehdit unsuru bir durum yok.
Bu sorduğum soruya cevap olmamış.
"Tahsilat birimine devrolmaması için..." benim için tehdittir.
Benim sorduğum sorunun cevabı " 3 ay ödenmezse" ise bu tehdittir.Zorla ödetmeye çalışmadır.
Alıntı:
UgurKlc rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar Forum'da araştırma yaptım ancak tam istediğim cevabı alamadım...
Benimde Hsbc Kredi kartıma olan borcumu bu ay ödeyemedim ve ugurklc ye gelen mesajın aynısı bana da geldi...Forum daki mesajlardan edindiğim bilgiye göre kredi kartını 3 ay ödenmediği takdirde yasal işlem başlatılıyor.tamam bunu anladım,benim sorum acaba bankalar kendi aralarında kara liste sistemi kurup benim gibi asgari ödeme yapamayan kişileri kara listeye alırlar mı? benim korkum bu liste ye alınıp ileride Bankalardan Kredi çekememek...Dün itibariyle bankaya internet bankacılığı sayfamdan mesaj yolladım,5 nisan da gerekli ödemeleri yapacağımı ve herhangi bir işlem yapılmamasını rica etttim...sizlerden görüşlerinizi bekliyorum
teşekkür ederim
Forum da daha uzun araştırdım bu mesaja ulaştım...Hasan adlı Banka müşteri temsilcisi arkadaşımız bizi aydınlatmış bu konuda kendisine teşekkür ederim...Yani benim sorumla ilgili 90 gün dolmadıysa herhangi bir şekilde kara listeye alınma durumu söz konusu değil..şimdi mesajı buraya kopyalıyorum;
''Tanımlı Cevap: Banka kara listesi
Merhaba;
Banka müşteri temsilcisi olarak konu hakkında yardımcı olmak istedim.Bankaların sisteminde Bireysel Krediler ve Kredi Kartları müşterinin öncelikle ödemelerindeki performansa bağlı olarak değerlendirilir.Anlaşılabilecek şekilde ifade etmek gerekirse,30 günlük gecikme sonunda idari takip aşaması başlamaktadır.Müteakiben ödenmediği takdirde 90 günü tamamladığında kanuni takip aşaması devreye girmiş olucaktır.Merkez Bankası ve KKB(Kredi Kartları Bürosu)nda yasaklı liste halk tabiri ile Kara Liste dediğiimiz son durum bu şekilde oluşur.
Anlattıklarınız kadarı ile 2 ay gecikmiş ise banka tarafından uyarılmanız gerekmektedir.Listeye girmemişsinizdir.Fakat Kredi Skor Durumunuz düşmekte ve itibar zayıflamaktadır.Umarım yardımcı olmuşumdur..
İyi Çalışmalar