milli sporcu öğretmen atamalarının bazı uluslararası yarışmalarda derece sahibi milli sporcuları kapsamaması neticesinde bu konu hakkında dava açmak istiyorum nasıl bir yol izlemem gerekiyor.
Printable View
milli sporcu öğretmen atamalarının bazı uluslararası yarışmalarda derece sahibi milli sporcuları kapsamaması neticesinde bu konu hakkında dava açmak istiyorum nasıl bir yol izlemem gerekiyor.
iyi günler sanırım senin katıdığın yarışmaların atama yönetmeliğinde olmadıgını söyleyerek seni almıyolar.. eger katılğın yarışmlarlar eger avrupa yada dünya şampiyonasıysa. hangi katekoride olduguna bak.. eger gençler yada büyükler diyosa uluslar arası federasyondan yazı al o katekoridedir diye git dava aç..
benim yarışma yaş grupları atletizm yarışması küçükler kategorisinde yurtdışında birinci oldum üniversiteye sınavsız olarak öss puanım dikkate alınmadan yerleştirildim şimdi ise kpss gibi kapsamlı bir sınavdan yeterli puan almamı bekliyorlar. Büyükler kategorisinde dünya şampiyonası, avrupa şampiyonası gibi yarışmalarda derecem olsa ne işim olur öğretmenlikle değil mi? Bakalım ilgili kurumlara arkadaşlarla dilekçelerimizi sunduk bundan bir sonuç alınmazsa dava için bilgi topluyorum.Bu durumda yukarıdaki geçerli nedenler yeterli mi sizce yoksa bir emsal mi olması gerekiyor.
Ben bu konuyu hazırlayanlarla konuştum.. Bizim öğretmen olamayacağımızı söylüyorlar.. Bunun içinde ellerinden geleni yapacaklarmış.. Sanki biz dağdan indik.. Eminim dağdan inenlere biz yaptıklarını yapamazlardı.. Benim katılğımı ünv. dünya şampiyonası büyükler katekorisinde bunu hem kendi federasyonum hemde uluslar arası federasyon kabul ediyo ama ordakiler hayır diyor.. ben verdim mahkemeye büyük ihtimallede kazanacam inş. sonrada yönetmeliğe dava açacam danıştayda. Çünkü başarılı sporcuların milli sporcu sayılması kanununda beni milli sporcu sayıyosa.. bunun altında buna göre hazırlanan bir yönetmelikte beni yok sayamaz.. yönetmelikler kanunlara dayanılarak çıkar.. burda kanunla yönetmelik bağdaşmıyor. Kanun sana milli sporcusun diyosa onlar değilsin diyemez.. bu konuyu bir araştır.. burdan bi şeyler çıkarabilirsin..
Arkadaşım bu nasıl mantık bizim öğretmen olmamamız için elllerinden geleni yapacağını söyleyen akıl mantık dışı konuşan da kim allah aşkına... Dava açmakla iyi yapmışsın bende memurlar.nette ataması yapılmayan milli sporcular başlıklı bir forum alanı açtım fakat katılan milli sporcu bir elin parmaklarını geçmez inşallah davan olumlu sonuçlanır bizim arkadaşlardan da dava açan var onlarında bu aralar sonuçlanacak. Gelişmelerden haberdar edersen sevinirim. Arkadaşım bu konu hakkında dilekçe yazmadığım kalmadı en iyisi dava açmak zaten fakat şuan ilgilenecek durumda değilim ders çalışıyorum ve yaza askere gideceğim. Son dönemlerde gsgm milli sporcuların istihdam edilmesi için bir takım çalışmalar yürütüyormuş yani bana başvurlarım sonucunda gelen cevap en azında bunu diyor ama nasıl bir çalışma bilmiyorum. Peki arkadaşım davayı sonuna kadar götür AHİM kadar bile ama umarım oraya kadar gelmeden bu sorun çözülür.
Luckbox18 arkadaşım ataması yapılmayan milli sporcular olarak hakkımızı aramak için arkadaşları toplamaya çalışıyorum bu işin toplu olarak çözülmesi için milli sporcular adlı bir dernek bizlere yardımcı olacak bunun için millilik belgelerini topluyorum arkadaşların sende gönderirsen etkili bir şekilde sorunumuza destek bulacağız. Milllik belgeni bana ulaştırırsan acil olarak toplu bir şekilde derneğe ulaştıracağım bende.
Olur yollarım hatta elimde olan belgeleride sizlerle paylaşırım.. ne kadar bir birimizi deteklersek.. hepimiz için daha yararlı olur.. n.akdeniz82@hotmail.com beni msnden ekle.. grş..