Mail,Kredi kartı hack bağlantısı ve İSS (TTNET)
Merhaba.
2007 yılında kuzenimin bir arkadaşı bir alışveriş sitesi hacklemiş.Bunu yaptığında 16 yaşındaymış.Kuzenimle oynadıkları online bir oyun varmış.Kuzenime kredi kartı bilgilerini messengerdan word belgesi olarak göndermiş.Oynadıklarını online oyuna başkalarının kredi kartı bilgilerini kullanarak üyelik almaya çalışmışlar.
Kuzenim kredi kartı bilgilerinin olduğu belgedeki sadece bir tane accountu denemiş ve paypaldan üyelik almış.Arkadaşının gönderdiği belgede 100'lercesi varmış.Paypaldan aldığı üyelikle oynadıkları online oyuna oyun parasıyla birşeyler almaya çalışmış ama paypal onay vermemiş.Hiç para aktarmamış. O da birşeyler olabilir diye sonradan düşünerek bilgileri silmiş.
Bu günlerde ise kullandığı aynı mail adresine bank of americadan alerts diye bir mail gelmiş.
Şu anda da kaygılanıyor.Bir şey mi oldu diye.
Bu konularda bilgisiz olduğu içinde ne yapacağıını bilmediğinden bana sordu.Bende bilmiyorum açıkçası.
Size sormak istedim bende.
Benim sorum ise o na kullandığı mail adresi,ip yüzünden bir sorun olur mu?
Yasal olarak suç işlediyse,neler olabilir.Evden ttnetten internete bağlanan,kendi mailini verecek kadar bilgisiz,başına geleceklerden habersiz uyanık saf.
Cevaplarsanız sevinirim.
Teşekkür ederim.
O na gelen mail aşağıda.
Online Banking Alert.
Bank of Amerika.
Account Locked: Unlock Your Account
There are a number of invalid login attempts on your account. We had to believe that, there might be some security problems on your account. So we have decided to put an extra verification process to ensure your identity and your account security.
To continue the verification process and ensure your account security please click here
Once your information has been updated, you shall continue with your normal Online Banking activities
This alert relates to your Online Banking profile, Your security is important to us.
Thank you for giving us the opportunity to serve your banking needs.
Want to get more alerts? Sign in to your online banking account at Bank of America and within the Accounts Overview page select the "Alerts" tab.
Because email is not a secure form of communication, this email box is not equipped to handle replies.
If you have any questions about your account or need assistance, please call the phone number on your statement or go to Contact Us at www.bankofamerica.com.
Çevirisi:
Hesap Kilitli: Hesabınız kilidini
Hesabınızda geçersiz oturum açma girişimleri vardır. Biz inanmak vardı, orada hesabınızda bazı güvenlik problemleri olabilir. Bu nedenle kimlik ve hesap güvenliğini sağlamak için fazladan bir doğrulama işlemi koymak karar verdik.
Doğrulama işlemine devam etmek ve hesap güvenliğini sağlamak için lütfen tıklayınız
Kez bilgileri güncellendi varsa, normal Online Bankacılık faaliyetleri ile devam eder
Bu uyarı Online Bankacılık profili ile ilgilidir, güvenlik bizim için önemlidir.
Bize fırsat bankacılık ihtiyaçlarına hizmet verdiğiniz için teşekkür ederiz.
Daha fazla olsun ister uyarılar? Bank of America adresinde online banka hesabınızda oturum açın ve Hesapları Genel sayfasında "sekmesini" Uyarılar seçin.
Çünkü e-posta güvenli bir iletişim formu değil, bu e-posta kutusuna yanıt ele donanıma sahip değildir.
Eğer dekontunuzda telefon numarasını araması veya İletişim için www.bankofamerica.com de gidin lütfen hesap veya yardıma ihtiyacınız ilgili sorularınız var.
Cevap: Mail,Kredi kartı hack bağlantısı ve İSS (TTNET)
Anladığım kadarıyla yapılan accaount blocklanmış ama birisi girmeye calısmıs ya internet hesabına ya da başka bir şeye online bankadan bilgi gelmiş sanırım.
Şu anda yasal bir sorun yok.Ama oluşursa neler olabilir benim merak ettiğim.
Yani demek istediğim bu bilişim suçlarına girerse süreç nasıl olur?
Bağlantısına neler olabilir?
Maili kapatsa(1 ay hiç girmeyince kapanıyormuş.)Sorun çözülmüş olur mu?
Ufak bir açıklama bile yardımcı olabilir.
Bir bilgisi olan var mı?
Kimse yok mu? :alala :'(
Bir arkadaşım para çalınmadığı için bir şey olmaz.Mailden de kurtulması faydalı olacaktır dedi.E-mailden bir şey çıkmaz.
İSS'ye gelince bir şey olmaz.
Bağlantısında bir sorun oluşmaz ya da takip gibi bir şey olmaz merak etme dedi.
Böyle midir?
Arkadaşlar yok mu bir cevabı olan?Kendim cevaplıyorum gibi...
Bir sorum daha olacak.
İSS de ip kayıtları ne kadar süreli tutulur,bir bilgisi olan var mı?
Bir de eğer bir bilişim suçu işlemiş bir ip -hat numarası tespit edilirse bağlantısında bir şeyler oluşturulur mu?
Demek istediğim takibi ve bulanmasının dışında yönlendirmeleri değiştirilebilir mi?
Tarayıcıya hukuki.net yazınca başka bir adrese yönlendirilir mi?
Biraz daha somut olarak böyle yazabildim ancak.Bilgisiz olduğumdan bende tam olarak ne yazdığı kavrayamıyorum bazen.Sadece bu konuyla ilgili bir sıkıntı oluşmadan düzelmesini istiyorum hepsi bu.
Teşekkür ederim.