Protokolle hapis hakkı konulmuş malların satışı
Mal sahibine olan iki kira borcum nedeniyle avukatı aracılığıyla ihbarname çekildi. Bu sırada dükkanımı kapattım. Bunun üzerine mal sahibi ve avukatıyla kira sözleşmesini fesh edip, bir protokol imzaladık. Protokolde dükkanda bulunan demirbaşlarda hapis hakkının olduğu yazıyor. Bunların satılması durumunda mal sahibine olan borcumu ödeyeceğim. Bu durumda;
- Hapis hakkı varken ben kendi şirketimin malımı satabilir miyim? Böyle bir yetkim var mıdır?
- Mal sahibi kendi satış yapabilir mi? Böyle bir yetkisi var mı?
Satış sırasında avukatının da bulunmasını ve paranın ona teslim edileceğini söyledim. Ancak ısrarla mal sahibi kendi bulduğu müşteriye satmak istiyor çünkü belli ki bana söylenen rakamdan fazlasına satacak.Dolayısıyla ona olan borcumun üstüne bir de para kazanacak. Nasıl bir yol izlemeliyim?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
Not: Borcum 6.300 TL. Mal sahibinin demirbaşlar için aldığı fiyat 4.000 TL. Ancak bunların aracı değil, nihai kullanıcıya satılmasıyla çıkabilecek satış rakamı 15.000-20.000 TL. Ben mal sahibinin nihai bir kullanıcı bulup, ona satmasını ve benim malımdan rant elde etmesini istemiyorum. Telefon konuşmalarımızdan anladığım bunu yapmaya çalıştığıdır.