Bölge İdare Mahkemesine Dava Açmak
Şubat ayı sonunda adliyeler tarafndan yapılan sözleşmeli zabıt kâtipliği sınavlarına katıldım. Ben Sivas'ta yaşıyorum fakat Bursa Adli Yargı'da sınava katıldım. Yapılan sınav sonucunda başarısız oldum. Sınav sonuçlarına itiraz dilekçesi gönderdim gelen sonuca göre bölge idare mahkemesi'ne dava açacağım. Benim sorum Sivas'ta ikâmet ettiğim fakat Bursa'da sınava katıldığım için davayı Bursa Bölge İdare Mahkemesine'mi açmalıyım, Sivas Bölge İdare Mahkemesine'mi açmalıyım?
Eğer ki dava sonucunda olumsuz durum çıkarda ben kaybedersem dava harcı olarak ne kadar harç ödemem gerekir?
Cevap: Bölge İdare Mahkemesine Dava Açmak
İdari davalarda genel yetki
Madde 32
1. Göreve ilişkin hükümler saklı kalmak şartıyla bu Kanunda veya özel kanunlarda yetkili idare mahkemesinin gösterilmemiş olması halinde, yetkili idare mahkemesi, dava konusu olan idari işlemi veya idari sözleşmeyi yapan idari merciin bulunduğu yerdeki idare mahkemesidir.
Bursa'da İdare Mahkemesi'nde açmanız gerekir...
Bursa İdare Mahkemesi (Bölge değil)
Başvuru harcı: 15 TL
karar harcı 15 TL
Yürütmenin durdurulmasını istemişseniz: 25 TL
Yaklaşık posta gideri 50 TL
Ortalama giderler bunlardır. Davayı kaybederseniz bu masraflar üzerinizde kalır.
Cevap veren değerli üyelere çok teşekkür ediyorum.
Benim şimdi kafam daha da karıştı, sınavı BURSA ADLİ YARGI İLK DERECE MAHKEMESİ ADALET KOMİSYONU BAŞKANLIĞI yaptı, ben şimdi davayı nereye açmalıyım? Bursa İdare Mahkemesine' mi açmalıyım yoksa daha üstü olan bir yere mi?