Resmi evrakta sahtecilik mi?
siteye yeni üye oldum.Öncelikle bu sitede yardımlarını esırgemeyen arkadaslarımıza tesekkür ederım. :'( bır arkadsım annesıyle bıyerden esya almıs.yakın akrabalrının adına.kımlık gerektıgı ıcınde akrabalarının kımlik fotokopsının üstüne kendı resımlerını yapıstrmıslar ve dukkan sahbınden senete ımza atıp esyayı almıslar.ancak bır muddet sonra ödeme yapılmadıgı ıcın akrabalrının evıne ıcra tebılgatı gtmıs ve akrabalarıda ben almadım dıyerek avukat tutmus.adlıyede müştekilerin(2 kişi) ımza sürklerı toplanmıs ve davayı kazanmıslar ımza onlara aıt cıkmamıs.ancak arkadsm ve annesı konuyu sikayete dökmemelerı ıcın odeme yapmıs anlasmaya varıp.ama ödemeyı ıcra avuktına degl akrabalrının tuttgu avukata yapmıslar ve avukat ıcra avuktna henuz ödeme yapmamıs.makbuz var.zaten avukatları aldığı parayı ınkar etmıyor ama ödeme haala yapılmadı.akrabalr sıkyetcı degl ama dukkan sahıbı olursa durum neolur.kamu davası acılması ıcın önce sıkayet olması gereklıymıs.sabıkları yok.en kısa zamanda cevaplarınızı beklıyorum.tesekkur ederım.saygılar.kımlıktende ceza alırlarmı fotokopi.lutfen cevaplarınızı beklıyorum.cunku her an sıkayet olablır dükkan sahibi.:alala
Cevap: Resmi evrakta sahtecilik mi?
Başkasının adına senet keşide edip vermek, karşılığında mal almak dolandırıcılıktır, kimlik fotokopisinde sahtecilik suç teşkil etmez ancak dolandırcılık suçunun oluşması açısından aranan "hile" şartını tamamlar. Şikayet edilmeden sorunun ortadan kaldırılması için elinizden geleni yapmanızı tavsiye ederim.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Başkasının adına senet keşide edip vermek, karşılığında mal almak dolandırıcılıktır, kimlik fotokopisinde sahtecilik suç teşkil etmez ancak dolandırcılık suçunun oluşması açısından aranan "hile" şartını tamamlar. Şikayet edilmeden sorunun ortadan kaldırılması için elinizden geleni yapmanızı tavsiye ederim.
cevabınız için tesekkür ederım...pekı nıtelıklı dolandrıcılkmı bu cunku onun cezası sanırım 7 yıla kadarmıs.normal dolandırıcılk 5 yılmıs..
Benim kişisel kanaatim basit dolandırıcılık, ancak şikayet üzerine daha çok TCK 204/3e istinaden dava açılıyor bunu da söylemeden geçemeyeceğim.
Engin Oğuz üstadın dediği gibi olayı derhal kapatmaya bakın. Ben olayda nitelikli dolandırıcılık unsuru göremedim. Basit dolandırıcılık. Cezası 1 yıldan 5 yıla kadar hapis artı 10000TL ye kadar para cezasıdır.
cevaplarınız için tesekkur ederım.ama 204/3 oldugunda neoluyor???
sıkayet olursa Allah korusunda.para cezasına dönme ıhtımalı yokmu yanı hıc.sabıka yok.maddı zarar karsılanırsa bırde...:'(204/3 mad.kafamı karstrdı.1 yıldan 5 yıla kadarken ne kadar daha artıyor.
lütfen cevaplarınızı ve yorumlarınızı beklıyorum.