-
İcra Satışı
Arkadaşlar icradan 2 adet daire aldım. yalnız bu daireler için birisi ocak ayı başında tapu iptal ve tescil davası açmış 15 ocak gibi mahkeme şu kadar bedel yatırırsanız tapuya tedbir konur şeklinde karar almış ancak 02.02.2010 tarihinde ilk ihale oldu gayrimenkuller 2. satışa kaldı 12.02.2010 tarihinde 2. satıştan biraz yüksek fiyata satın aldım... ancak mahkemenin istediği teminatı satıştan 10-15 dk önce yatırmışlar... satış icra dairesinde yapıldı ve satın aldım 15.02.2010 tarihinde tapuya tebir yazısı yazılarak 16.02.2010 tarihinde tapuya tedbir konmuş... bu dava sonucu ne olur ne yapmam gerek şöyle bir dilekçe yazdım uygun mudur ?
------------------------ 2. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ SAYIN HAKİMLİĞİ’NE
TEDBİR TALEPLİDİR
DOSYA NO : 20--/5-
AÇIKLAMALAR :
1) --------- icra müdürlüğünün 12.02.2010 tarih, 14:55-15:20 saatleri arasında yapılan gayrimenkul ihalesinde 420 ada 11 parselde bulunan 26 ve 29 nolu taşınmazlar tarafıma ihale edilmiştir. İhale edilen gayrimenkullerin satışı kesinleşmiş olup icra dairesi tarafından düzenlenen tescil belgesi ile tapu dairesinde yapılan işlemlerde mahkemeniz tarafından 3. Şahıslara devri engellenmesi için ihtiyati tedbir konduğu görülmüştür. Yapılan satış cebri satış olduğundan dolayı konan bu tedbir tarafımı ilgilendirmediğinden dolayı mahkemeniz tarafından, ilk mahkeme celsesinde kaldırılmasını,
2) Söz konusu gayrimenkullerin bulunduğu ------------ İcra Dairesinin 20--/1--7 Tal. Dosyasına yatırmış olduğum gayrimenkul bedellerinin daha sonradan meydana gelebilecek telafisi imkansız zararlar nedeniyle ihtiyati tedbir şerhi konularak 3. Şahıslara dağıtımının engellenmesini saygılarımla arz ve talep ederim 04.03.2010
Cebri Satış Alıcısı
-------------
-
Cevap: İcra Satışı
arkadaşlar yok mu buna cvp yazacak bir avutımız, hakimimiz :(
-
Cevap: İcra Satışı
Önce bu davaya müdahil olmak için talepte bulunmanızı, tedbir talebiniz hemen kabul edilmezse, icra dosyasına dava nedeniyle yatırdığınız paranın kimseye ödenmemesini talep eden bir dilekçe verin, verilecek karara göre hareket edip gerekirse bu talebi icra hakimliğine dava açmak suretiyle olumlu karara bağlatın. En doğrusu böyle ciddi bir meselede kendi başınıza hareket etmeyip avukat görevlendirmenizdir.