Öğrenci evi ve gürültü problemleri..

Arkadaşlar doğru yermi bilemiyorum yanlışsa kusura bakmayın lütfen,
Şimdi biz 2 öğrenci arkadaş olarak bir evde yaşamaktayız, yan komşumuz  gürültü nedeniyle 2-3 defa kapıya geldi yönetici de 1-2 defa bizi uyardı bu konuyla ilgili, ancak şöyle bir durum var kendisi aynı zamanda halen okumakta olduğum okulda öğretim görevlisi olarak çalışmakta ve her seferinde okuldaki profesyonel kimliğini öne koyarak konusmaya başlıyor-ben 8 yıldır okulunuzda hocayım- şeklinde biliyoruz ki amacı aba altından sopa göstermek ve gittikçe kabalaşan bir dil kullanmaya basladı her seferinde eve kimin girip çıkabileceğine kadar yorum yapmaya başladı kendisi, ayrıca binanın mimarisi gereği bizim evimizin salonu yan dairenin yatak odalarına geliyor. Dolayısıyla çok fazla yapabileceğimiz bişey yok ancak en son şikayete geldiklerinde bize arkadaki odalardan birinde oturmamızın ii olacağını filan söylediler böyle birşeye karışabilirlermi, yani öğrenci olduğum için misafirlerimi salonumda ağırlama hakkım yokmudur ? Ayrıca polis çağırmakla filan tehtid ettiler.
Yerleştiğimizden beri kira veya aidatımızı aksatmadık herhangi saldırgan bir tavırda sergilememekteyiz (binaya zarar vermek vb.)
Kısacası biz öğrenmek istiyoruz ki ne yapabilirler ve bizim haklarımız nedir? ayrıca kira kontratımız 1 yıllıktı bunu yenilememe gibi bir durumları sözkonusu olabilirmi ?

Cevap: Öğrenci evi ve gürültü problemleri..

Gürültünün tam anlamıyla izole edilbeldiği yapılarda yaşayamıyoruz henüz..
Kira akdiniz bu nedenle fesh edilse bile -uygulamada- uzun bir süre yargılama sürecine maruz kalır talep eden ve edilen..
Bu süreçlerin sonrası -bir dava açılmışsa bu konuda-  tanık delillerine bağlı olarak gelişir ve sonuçlanır..

Hızlı yanıtınız için çok teşekkür ederim...Yani ev sahibim gürültüyü bahane ederek kontratımı yenilemeyebiliyor doğru anladım değilmi ?
Birde dediğim gibi kaba bir tavır sergileniyor, ve böyle hani her dediğini kabul etmezsek üstümüze yürüyebilecek gibi bir tavır var, dolayısıyla herhangi böyle bir durumda istenmeyen olaylar yaşanırsa -ki istemememize rağmen,olabildiğince sağduyulu davranmamıza rağmen.-  suçlu olma durumum varmıdır merak ediyorum.
Tekrar teşekkür ederim,

Alıntı:

Kaan87 rumuzlu üyeden alıntı

Hızlı yanıtınız için çok teşekkür ederim...Yani ev sahibim gürültüyü bahane ederek kontratımı yenilemeyebiliyor doğru anladım değilmi ?
Birde dediğim gibi kaba bir tavır sergileniyor, ve böyle hani her dediğini kabul etmezsek sanki üstümüze yürüyebilecek gibi bir tavır var, dolayısıyla herhangi böyle bir durumda istenmeyen olaylar yaşanırsa -ki istemememize rağmen,olabildiğince sağduyulu davranmamıza rağmen.-  suçlu olma durumum varmıdır merak ediyorum.
Tekrar teşekkür ederim,

Anlıyorum...
Bu konuda sorunla karşılaşmadım; hiç bir şikayet gelmedi sizin gibi öğrenci olan ve öğrenci evinde yaşıyan oğlumla ilgili... Hukuksal açıdan sorun yaşamamanız için biraz daha kontrol gerekir sanırım..; :ok