selamlar.
şahsıma kayıtlı aracımı kiraya verdim. aracı kiraya verirken kira sözleşmesi de düzenledim. aracı kiralayan kişi 18 yaşında ehliyet sahibiydi. kiralayan kişi 5 arkadaşı ile birlikte gezerlerken aracı kullanması için aracın içindeki yani yanındaki arkadaşına vermiş.bu kişi 17 yaşında ehliyetsiz. ehliyetsiz olarak aracı kullanırken şerit ihlali yaparak araçla birlikte seyir halindeki yolcu minibüsüne çarpıyorlar.minibüs ağır hasar alıyor ama minibüste ölüm olmuyor ancak benim aracımı kiralayan şahıs ve aracı o esnada kullanan 17 yaşındaki şahıs kaza anında vefat ediyorlar. diğerleride ağır ve hafif olmak üzere yaralanıyorlar. minibüsün sahibi, ölen kişilerin aileleri ve diğer şahıslar özel sigorta firmasına dava açıyorlar sigortada haliyle bana açıyor bende ailelere. ailelerde reddi miras davası açıyorlar ve kazanıyorlar. yargıtay dan da onay geliyor bu arada. şimdi ben bu durumda ne yapmalıyım? birde kazada yaralanan şahısların aileleri bana ölen şahısların ailelerine tazminat davası açıyorlar ve ayrıca sigortadan da halen para talebinde bulunuyorlar.
avukatım sağolsun hiç bir gün ii bir haberle gelmedi.
şu aşamada ne yapmam gerekli?
benim sorunumla ilgili sizlerin bilgi ve görüşlerinize ihtiyacım var
lütfen en kısa zamanda beni cevaplandırırsanız çok mutlu olurum
saygılarımla
iyi günler dilerim.