Turkcell Cayma Bedeli, Connect Kart Yazilim Hatası
Merhaba.
Ben 06.05.2009 tarihinde internet erisimi icin 1 yil sozlesmeli olarak Turkcell'den 3 GB kotali Connect Kart satin aldim.
Bilgisayardan Connect Kart ile internet erisimi saglamak icin usb icindeki programi yukledim. Bu programdaki sayac ile Turkcell'in sayaci birbirini tutmadigini ogrendim. Yani bende 2.5 GB gorunuyorken Turkcell'de 4 GB olarak gorunuyor. (3G olmadigi icin baglanti cok zayif, sarki indirme veya video izleme gibi sansim yoktu). Kotayi dolmamak icin dikkat etmeye calisirken surekli bu durum ortaya cikti. Bu durumu musteri temsilcisine bildirdigimde Connect Karttaki yazilimin hatali oldugu belirti ve benim kotami 6 GB cikardilar. Bir sonra ki musteri temcilsi hata olmadigini belirti. Yani Turkcell icinde dahi bir anlasmazlik var.
Bu yalnis sayac yuzuden surekli fazla ucret odemek zorunda kaldim. Ve sonra Turkcell'e kizdigim icin 2 ay fatura odemedim. Sonrasinda 'cayma bedeli' olarak belirtikleri tutar fatura olarak gonderildi. 400 TL. Hicbir aciklama yapilmadan hattim Turkcell tarafindan tek tarafli iptal edildi. Ben 2 aylik faturami ve 400 TL olan cayma bedelini odedim.
Yine tekrar Connect Kartimi kullanmaya baslamistim ki tekrar fatura geldi. 299.20 TL.
Turkcell tek tarafli sozlemeyi iptal ettigini bilmedigim icin ben sozlemenin devam ettigini dusundugumden dolayi (aylik 6GB kullanim hakkim olan) kullanmayi surdurdum.
Musteri hizmetlerine; neden iptal edildigini bildirmiyorsunuz dedigimde benim onlara sormam gerektigini soylediler.
Derdim sudur ki ;
-Connect Karttaki yazilim hatasiydan dolayi odedigim fazla ucretler.
-Musteri hizmetlerindeki personelin tutarsiz, eksik, yalnis bilgi vermeleri ve alayci tavirlari.
-Bana bildirmeleri gerekirken gonderilen 400 TL tutarindaki cayma bedeli. Bu cayma bedeli ile ilgili sozlesmede maddede yoktur.
Bu konuda yapmam gerekenler ile ilgili az da olsa bilginiz var ise paylasirsaniz sevinirim.
Iyi gunler.
Cevap: Turkcell Cayma Bedeli, Connect Kart Yazilim Hatası
yorumunuz için teşekkürler.
sizin sorununuz için şöyle bir tavsiyede bulunabilirim.
bulunduğunuz ildeki il sanayi il müdürlüğünde bulunun hakem heyetine yazılı başvuruda bulunmanız. hakem heyeti araştırmasında sizin haklı olduğunuza karar verirse zararlarınız ilgili firma tarafından geri ödenecektir.
umarım faydalı olmuştur. iyi günler dilerim.
Alıntı:
ahacar rumuzlu üyeden alıntı
yorumunuz için teşekkürler.
sizin sorununuz için şöyle bir tavsiyede bulunabilirim.
bulunduğunuz ildeki il sanayi il müdürlüğünde bulunun hakem heyetine yazılı başvuruda bulunmanız. hakem heyeti araştırmasında sizin haklı olduğunuza karar verirse zararlarınız ilgili firma tarafından geri ödenecektir.
umarım faydalı olmuştur. iyi günler dilerim.
Aciklamalarin icin tesekkur ederim. Evet buradaki bazi yazilarda gormustum, seninde bahsettigin gibi tuketici hakem heyetine basvuru yapiliyormus. Bugun Turkcell'e bu konu ile ilgili (fazladan odedigim fatura ucretleri ve cayma bedelinin geri odenmesi) e-mail gonderdim. Turkcell'den gereken alaka gosterilmez ise tuketici hakemlerine gidecegim.
Yahu su guzelim sitede bu soruna cevap verebilecek bir ( 1 ) kisinin bilgisi yokmudur ?