Mahkemeye gitmeden nasıl halledebilirim?
Boşanmış olduğum eşim Manisa'dan tarafıma velayet, nafaka artırımı gibi bir takım davalar açmış. Ancak ben Kocaeli'ndeyim ve bu mahkemeye bazı nedenlerden dolayı gidemiyceğim. Elimdeki belgeleri savunmamı nasıl Manisa mahkemesine gönderebilirim. Postaneden göndersem dikkate alınırmı acaba?
Cevap: Mahkemeye gitmeden nasıl halledebilirim?
Elinizdeki evrakı Manisa'ya, Kocaeli'ndeki nöbetçi aile mahkemesi yoluyla gönderebilirsiniz. Belgeleri nöbetçi aile mahkemesine götürüp bırakmanız ve yeterli miktarda posta pulu eklemeniz gerekmektedir.
Alıntı:
trafik rumuzlu üyeden alıntı
Boşanmış olduğum eşim Manisa'dan tarafıma velayet, nafaka artırımı gibi bir takım davalar açmış. Ancak ben Kocaeli'ndeyim ve bu mahkemeye bazı nedenlerden dolayı gidemiyceğim. Elimdeki belgeleri savunmamı nasıl Manisa mahkemesine gönderebilirim. Postaneden göndersem dikkate alınırmı acaba?
Davalara gidememek ayrı konu...dosya numaralarını dikkatli yazmak kaydiyle evraklar A.P.S ile de gönderilebiliyor....internetten akibetini takip imkanı da var....evrakları hakime onaylatma derdin de ortadan kalkıyor....ben kendi mazeret ve evrak beyanlarımı hep bu şekilde gönderdim...ulaştığını da dosyamdan gözlerimle gördüm....
İlginiz için çok teşekkür ederim.