İnternet siparişim ile ilgili
Merhabalar
Bugün bir sitedensipariş verdim .Telefonda 2kez kontrol ettirdim stoklarında var mı diye var dediler en son tekrar para onayı veriyorum bakın gönderiyorsunuz bugün kesin değil mi dedim hediye olacak çünkü en geç perşembe günü bana ulaşması lazım.. Tamam dediler stokta var dediler. Şimdi bakıyorum halen daha paketlenme aşamasında gözüküyor. Bir ayak yapıp siparişi iptal etme hakları var mı? Hem parayı çekmişler hem de 2 kez telefonda teyit ettirdim siparişi onaylıyorum stokta olduğunu onaylıyorsanız ve bugün gönderiyorsanız dedim tamam dediler onaylıyoruz ürününüz bugün gönderilir dediler ben de onayı verdim.. Ya gönderdiler sisteme girmediler ya da gerçekten göndermediler. Eğer göndermemişlerse yada iptal etmeye kalkarlarsa siparişi ne gibi bir hakkım olabilir.. Hem stokta gözüküyor hem parasını alıyorlar hem de telefonda görüşme kayıtları var onayladıklarına dair.. Hukuki olarak benim ne gibi bir hakkım olablir?
Hem telefon görüşmesi var(büyük ihtimalle ticaret sitesi olduğu için görüşmeler kayıt altına alınıyor) hem de parayı kredi kartımda düşüyorlar. Şikayet var sitesinde alışveriş yaptığım site hakkında yorumları okuyunca böyle bir konu açtım..
Daha önce de çok kişiye böyle yapmışlar çünkü..
Teşekkürler
Cevap: İnternet siparişim ile ilgili
Sizin de farkında olduğunuz gibi bunu herkese yapıyorlar. En doğrusu bu tür sitelerden alışveriş etmemektir. Ürün gecikirse yapacak pek bir şey yok. Ürünü aldıktan itibaren 7 gün içerisinde yasal cayma hakkınız var. Ürünü iade edip paranızı alabilirsiniz. Başka yapacak bir şey de görünmüyor.
siparişi verdikten sonra aklıma geldi..bir yeri aradığımız zaman hukuki bir merciiye intikal ederse diye görüşmelerini kayıt altına aldıklarını söylüyorlar ya bizim de yaptığımız görüşme var bana 2 kez onay verdiler evet stokta var sipariş verebilirsiniz bugün göndeririz dediler..onlar bunu delil olarak kullanabiliyor ama müşteri olarak biz bunu kullanamaz mıyız delil olarak?teşekkürler
Kendi ellerinde ve aleyhlerine olan bir delili yargıya verecek kadar saf mıdırlar sizce?:)
kendi ellerinde olan bir insiyatif değildir ki bu..olay yargıya taşınırsa eğer mecbur vermek zorundalar isteyip istememelerine bakılmaz olay yargıdayken.
benimde başıma geldi ürünün parasını çektiler 1 ay sonra ürünü temin edemedik özür dileriz diyip paramı iade ettiler