Cevap: Dolandırıcılık hakkında
Benzer sorulara cevap verildi forumda, kişi hakkında dolandırıcıktan başka soruşturma ya da sabıka yoksa takipsizlik verilme ihtimali yüksektir. Savcılıklar ve Ceza mahkmeleri bu tür sorunları hukuki ihtilaf addediyor genelde. Elinizdeki belgelerle icraya verebilirsiniz.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Benzer sorulara cevap verildi forumda, kişi hakkında dolandırıcıktan başka soruşturma ya da sabıka yoksa takipsizlik verilme ihtimali yüksektir. Savcılıklar ve Ceza mahkmeleri bu tür sorunları hukuki ihtilaf addediyor genelde. Elinizdeki belgelerle icraya verebilirsiniz.
Av.Engin Oğuz bey peki benim bir sorum olucak dolandırıcılıktan dolayı mahkemeye vermiştim karşı tarafı mahkemede sayın hakime hanım zararımın karşılanma talebini Nusaybin 2.asliye ceza mahkemesine Iban numaramı dilekçe ile göndermemi söyledi bende 10.07.2014 tarihinde Ankara 18.Asliye Ceza Mahkemesinden Dilekçe ile Iban numaramı Nusaybin 2.Asliye'ye gönderdim fakat aradan 22 gün geçmesine rağmen zararım karşılanmadı bu beni dolandıran karşı tarafın mahkemece zararımı karşılama süresi kaç gün hafta veya aydır bu konuda yardım almak istiyorum.SAygılar
Belli bir süre yok ama mahkeme karşı tarafa şu kadar gün içinde zararı karşılarsan cezada indirim yaparım ya da duruma göre erteleme veya beraat kararı verebilirim diye bildirebilir bir sonraki celse karşı taraf elinde dekontla gelip parayı yatırdığını belgelerse ona göre hüküm verilir duruşmaya gelmez veya gelse de ödeme yapmamış olursa aleyhine karar verilir artık. Duruşma günlerini takip edin e-devlet aracılığıyla duruşmaya yakın zararınız karşılanmadıysa mahkemeye dilekçe yollayın.