Bulundurma Ruhsatlı Silah Başka Adreste Yakalandı
Öncelik ile bu sitede emegi geçen herkese teşekkur etmek istiyorum.İnceledim ve çok yardımcı bir site olmuş,elinize sağlık. Bir şeyi öğrenmek istiyorum o yüzden bu konuyu açtım.
Evde bulundurma ruhsatlı silahımı iş yerimde çelik kasada yakalattım. Temizlemek için getirmiştim. Kısacası 6136 kanuna muhalefet ettım sanırım? Fakat benim öğrenmek istediğim RUHSATSIZ silah ile BULUNDURMA ruhsatlı silah arasında fark yokmu? İkinci olarakda,bu suçun cezası belirlimidir. Matematiksel olmasa bile min. vede maksimum bir ceza olması gerekir sanırım.
Evli ,3 çocuk babasıyım -zaten bundan dolayı iş yerine getirirdim-.Sicilim temiz.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Cevap: Bulundurma Ruhsatlı Silah Başka Adreste Yakalandı
Bulundurma ruhsatlı slahı, başka bir adrese götürmeniz gerektiği zaman, izin almak zorundasınız. sanırım izin almadan götürdünüz.
Bu saatten sonra, ruhsatsız silah işlemi görecek. Belli bir para cezası ve silah ruhsatınızn iptali sözkonusu olabilir.
Sayın Ragıp bey, öncelikle çok teşekkürler,doğru izin almadan getirdim. Lütfen yalnış anlamayın ben şunu merak ediyorum.O zaman vergi verilen bir silahla -ruhsatlı- kaçak olan bir silah AYNI katagoriye giriyor. işte ben bunu anlamıyorum.
Acaba burdada Hakim'lerin insiyatifinde bir değerlendirmemi söz konusu olacak?
Selamlar.
Bulundurma ruhsatı, sadece kişinin adına değil, aynı zamanda belirtilen adrese göre verilir.
Yani o adreste bulundurmanıza izin verir aldığınız ruhsat.
İşyeri adresiniz için alınmış bir bulundurma ruhsatınız olmadığına göre (o adrese taşıma için yol belgesi aldığınızı da sanmıyorum) ruhsatsız silah bulundurmuş oluyorsunuz.
Ceza alma ve bir daha silah ruhsatı alamama ihitimali yüksek olmakla birlikte, davada sunacağınız sebep ve delillere göre hakim karar verecektir.
Alıntı:
kibar1 rumuzlu üyeden alıntı
Öncelik ile bu sitede emegi geçen herkese teşekkur etmek istiyorum.İnceledim ve çok yardımcı bir site olmuş,elinize sağlık. Bir şeyi öğrenmek istiyorum o yüzden bu konuyu açtım.
Evde bulundurma ruhsatlı silahımı iş yerimde çelik kasada yakalattım. Temizlemek için getirmiştim. Kısacası 6136 kanuna muhalefet ettım sanırım? Fakat benim öğrenmek istediğim RUHSATSIZ silah ile BULUNDURMA ruhsatlı silah arasında fark yokmu? İkinci olarakda,bu suçun cezası belirlimidir. Matematiksel olmasa bile min. vede maksimum bir ceza olması gerekir sanırım.
Evli ,3 çocuk babasıyım -zaten bundan dolayı iş yerine getirirdim-.Sicilim temiz.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bulundurma ruhsatı; ilgili yasalarda da dile getirildiği üzere; silahı beyan ettiğniz adreste muhafaza etmenize izin verir.. Taşıma ruhsatı ise silahı muhafaza etme imkanının daha serbestiyi sağladığı bir ortam sunar kişiye...
Alıntı:
kibar1 rumuzlu üyeden alıntı
Temizlemek için getirmiştim. Kısacası 6136 kanuna muhalefet ettım sanırım? Fakat benim öğrenmek istediğim RUHSATSIZ silah ile BULUNDURMA ruhsatlı silah arasında fark yokmu?
Mahkemede silahı temizlemek için getirdiğiniz şeklinde bir savunma yapmayın. İnandırıcı olmayacaktır. Hakim evde de temizleyebilirdiniz diyecektir.
Yasal yönden böyle bir durumda bulundurma ruhsatlı silah ile runsatsız silah arasında bir fark bulunmamaktadır.
Aynen şuna benzer: B sınıfı sürücü belgesi ile kamyon kullanan bir şahıs hiç ehliyeti yokmuş işlemine tabi tutulmaktadır.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Mahkemede silahı temizlemek için getirdiğiniz şeklinde bir savunma yapmayın. İnandırıcı olmayacaktır. Hakim evde de temizleyebilirdiniz diyecektir.
Yasal yönden böyle bir durumda bulundurma ruhsatlı silah ile runsatsız silah arasında bir fark bulunmamaktadır.
Aynen şuna benzer: B sınıfı sürücü belgesi ile kamyon kullanan bir şahıs hiç ehliyeti yokmuş işlemine tabi tutulmaktadır.
Özür dilerim ama şunu sormak istiyorum; yivler üzerindeki izleri silmek bu kadar zor mu? ;)
Alıntı:
AV.FERDA AYDIN rumuzlu üyeden alıntı
Özür dilerim ama şunu sormak istiyorum; yivler üzerindeki izleri silmek bu kadar zor mu? ;)
Sayın Ferda Hanım,
Soruyu yanlış kişiye yönelttiniz.:)
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Ferda Hanım,
Soruyu yanlış kişiye yönelttiniz.:)
Ne bileyim doğrusu; silah işlerinden pek anlamıyorum; özürlerimle..:)