Aldatan erkek meğer aptalmış!
Ben biliyodum zaten:) Zeki olsalar zaten yakayı ele vermezler.
Sadakatsiz erkeklerin IQ seviyelerinin eşlerini aldatmayanlardan düşük olduğu ortaya çıktı.
İngiliz Daily Telegraph gazetesinin haberinde, "London School of Economics and Political Science" üniversitesinde görevli bilim adamlarının yaptığı araştırmanın, zeki erkeklerin evrimden ötürü karılarını aldatma olasılıklarının zeki olmayanlardan daha az olduğunu gösterdiği bildirildi.
Dr Satoşi Kanazawa'nın sonuçları "Social Psychology Quarterly"nin mart sayısında yayımlanan araştırması, IQ seviyesi yüksek erkeklerin, tek eşliliğe kendilerinden daha az zeki erkeklere oranla daha fazla değer verdiklerini ortaya koydu.
Kanazawa, çalışması çerçevesinde ABD'de binlerce genç ve yetişkinin IQ'larıyla sosyal davranışlarını inceleyen iki kapsamlı araştırmadan yola çıkarken, "Ampirik inceleme, erkeklerin zekaları arttıkça monogami ve tek eşliliğe, daha az zeki erkeklerden daha fazla değer verme eğiliminde olduklarını gösteriyor" dedi.
Zeka ve monogami arasındaki ilintinin kökenlerinin evrimde yattığını savunan Kanazawa, önüne gelenle cinsel ilişkide bulunmaya programlanmış ilk insanların tek eşlilikten çok az fayda sağlayacağını, ancak modern dünyanın, erkeklere böyle bir evrimsel fayda sağlamadığını kaydetti.
Kanazawa'nın araştırmasında, ayrıca zeka seviyeleri yüksek insanlar arasında liberalizm ve ateizm gibi özelliklere daha sık rastlandığı gözlendi.
Araştırmacıların, zeki kadınların genel nüfusa oranla sadık kalma olasılığının daha fazla olup olmadığı konusunda ise herhangi bir kanıt bulamadıkları belirtildi.
Star Gazetesi-01.03.2010
Cevap: Aldatan erkek meğer aptalmış!
Alıntı:
swan rumuzlu üyeden alıntı
Araştırmacıların, zeki kadınların genel nüfusa oranla sadık kalma olasılığının daha fazla olup olmadığı konusunda ise herhangi bir kanıt bulamadıkları belirtildi. Star Gazetesi-01.03.2010
Sanırım kanıt bırakmıyorlar.. :ok
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
Sanırım kanıt bırakmıyorlar.. :ok
Minareyi çalan kılıfını hazırlarmış sözünden hareketle kadınlara dair kanıt bulmaları zor tabiki.
Karısını aldatıp, birde eline yüzüne bulaştıran erkeklerin IQ sunun düşük olduğunun bilimsel olarak onaylanması aldatıldığı için üzülen kadınları daha da üzer sanırım (Aaa bu aptal herif beni aldatmış diye).
Öte yandan toplumda karısını aldattığı bilinen erkeklere;
-ha O'mu IQ su düşük canım...
-nereden biliyorsun?
-karısını aldatmışda ondan
denebilir.:)
Alıntı:
Ben biliyodum zaten:) Zeki olsalar zaten yakayı ele vermezler.
Sadakatsiz erkeklerin IQ seviyelerinin eşlerini aldatmayanlardan düşük olduğu ortaya çıktı.
İngiliz Daily Telegraph gazetesinin haberinde, "London School of Economics and Political Science" üniversitesinde görevli bilim adamlarının yaptığı araştırmanın, zeki erkeklerin evrimden ötürü karılarını aldatma olasılıklarının zeki olmayanlardan daha az olduğunu gösterdiği bildirildi.
Dr Satoşi Kanazawa'nın sonuçları "Social Psychology Quarterly"nin mart sayısında yayımlanan araştırması, IQ seviyesi yüksek erkeklerin, tek eşliliğe kendilerinden daha az zeki erkeklere oranla daha fazla değer verdiklerini ortaya koydu.
Kanazawa, çalışması çerçevesinde ABD'de binlerce genç ve yetişkinin IQ'larıyla sosyal davranışlarını inceleyen iki kapsamlı araştırmadan yola çıkarken, "Ampirik inceleme, erkeklerin zekaları arttıkça monogami ve tek eşliliğe, daha az zeki erkeklerden daha fazla değer verme eğiliminde olduklarını gösteriyor" dedi.
Zeka ve monogami arasındaki ilintinin kökenlerinin evrimde yattığını savunan Kanazawa, önüne gelenle cinsel ilişkide bulunmaya programlanmış ilk insanların tek eşlilikten çok az fayda sağlayacağını, ancak modern dünyanın, erkeklere böyle bir evrimsel fayda sağlamadığını kaydetti.
Kanazawa'nın araştırmasında, ayrıca zeka seviyeleri yüksek insanlar arasında liberalizm ve ateizm gibi özelliklere daha sık rastlandığı gözlendi.
Araştırmacıların, zeki kadınların genel nüfusa oranla sadık kalma olasılığının daha fazla olup olmadığı konusunda ise herhangi bir kanıt bulamadıkları belirtildi.
Star Gazetesi-01.03.2010
Bugün adliyedeydik, davayı beklerken konuştuğumuz dört beş avukat hep aralarında bunları konuşarak sohbet edip gülüyorlardı. Herhalde bu tarz haberler çok popüler oluyor Aile Mahkemesi kapısında.
Benim kişisel fikrim; zeki ya da sosyal anlamda gelişmiş,algıları yüksek insanların; ilişkilerde daha mantıklı davrandığı; daha seçici davrandığı; karşısındaki insanı psikolojik olarak sıkmadığı, katı kurallar koymadığı,engellemediği.
Ancak tabii ki; zeki insanlarda da psikolojik sorunları olan insanlar olabilir.
Ben doğru,akıllıca,aşkla bir seçimle evlenmiş kadın da erkek de aldatmaz.Bunu ne karşısındakine ne kendine yakıştırmaz.
Alıntı:
akcurali rumuzlu üyeden alıntı
zeki / sosyal anlamda gelişmiş / algıları yüksek insan / ilişkilerde mantıklı / daha seçici / karşısındaki insanı psikolojik olarak sıkmayan / katı kurallar koymayan / engellemeyen / doğru / akıllıca / aşkla bir seçimle evlenmiş kadın da erkek de aldatmaz. Bunu ne karşısındakine ne kendine yakıştırmaz.
Tebrikler. Doğru yazmışsınız. Katılıyorum size. Peki ya kişisel sapkınlık, macera arayışı, bir başkası nasıl hissettiriyor merakı, kötü arkadaş teşviki, şımarıklık....
bunlar varsa ne yapmalı? Sizin yazdığınız öz değerleri taşıdığını düşünen nice erkek ve kadın bu değerlerin kendisine verdiği özgüven ve şımarıklıkla aldatıyor ve beraberliğini bitiriyor.. Yazık...
Alıntı:
akcurali rumuzlu üyeden alıntı
Bugün adliyedeydik, davayı beklerken konuştuğumuz dört beş avukat hep aralarında bunları konuşarak sohbet edip gülüyorlardı. Herhalde bu tarz haberler çok popüler oluyor Aile Mahkemesi kapısında.
Benim kişisel fikrim; zeki ya da sosyal anlamda gelişmiş,algıları yüksek insanların; ilişkilerde daha mantıklı davrandığı; daha seçici davrandığı; karşısındaki insanı psikolojik olarak sıkmadığı, katı kurallar koymadığı,engellemediği.
Ancak tabii ki; zeki insanlarda da psikolojik sorunları olan insanlar olabilir.
Ben doğru,akıllıca,aşkla bir seçimle evlenmiş kadın da erkek de aldatmaz.Bunu ne karşısındakine ne kendine yakıştırmaz.
Böyle 3'ü bir arada evlilik yapabilen kaç kişi var ki?
Aklın olduğu evlilikte aşk var mıdır? Yada aşkın olduğu evlilikte akıl?
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
Tebrikler. Doğru yazmışsınız. Katılıyorum size. Peki ya kişisel sapkınlık, macera arayışı, bir başkası nasıl hissettiriyor merakı, kötü arkadaş teşviki, şımarıklık....
bunlar varsa ne yapmalı? Sizin yazdığınız öz değerleri taşıdığını düşünen nice erkek ve kadın bu değerlerin kendisine verdiği özgüven ve şımarıklıkla aldatıyor ve beraberliğini bitiriyor.. Yazık...
Yazdığıma eklemiştim; psikolojik sorunlar, kişilik bozuklukları bu tarz davranışları etkiliyor.
Psikiyatristim şöyle birşey söylemişti; " kadınlarda kocalarını aldatanların çoğu borderline ( kadınlarda sık görülen bir kişilik bozukluğu)." Çünkü bu sorunu yaşayan insanlarda dürtü kontrolü olmuyor; ya da olduğunda yanlış alarm veriyor, hatta tam anlamıyla "uçkuruna" sahip olamıyorlar. Buradaki mesele seks bağımlığı değil ama. Keza cinsel aldatmayı, çok eşli olmayı tercih eden erkeklerin çoğunun da belli derecelerde farklı kişilik bozukluğuna sahip olduğu söyleniyor. Benim de gördüğüm örneklerde mevcut. Ama herhangi bir kişilik sorunu olmayan, kendini gerçekleştirmiş,gelişmiş bir kadın ya da erkek isteyerek,bilerek evliyken ya da bir ilişki içindeyken başkalarıyla beraber oluyorsa orada bir akıl sorunu söz konusudur. (bence-benim gördüğüm kadarıyla)
Alıntı:
Böyle 3'ü bir arada evlilik yapabilen kaç kişi var ki?
Aklın olduğu evlilikte aşk var mıdır? Yada aşkın olduğu evlilikte akıl?
Var valla, çok özeniyorum hatta. Çok kişi var mıdır bilemiyorum, toplumdaki genel sevgisizliğe bakınca çok da yok herhalde. Ama aşk-akıl konusunda sevdiğim bir laf var; " aşkta akıl olmaz derler; ama akılsız zaten aşık olamaz"