Cevap: Yazılım kullanım hakkı
Ürüne ilişkin marka ve patent haklarına sahip olmanız ve adınıza tescil ettirmeniz gerekli. Bu tescil işlemleri esnasinda ürünün kullanim detaylari ile ilgili haklari yine kendiniz belirteceğiniz için programi eğer şahsa özel yazmadiysaniz ve ticari bir ürün olarak bir çok kişiye satmak istiyorsaniz bu şekilde detaylandirmaniz gerekecektir.
Cevap: Yazılım kullanım hakkı
Alıntı:
merlinguruz rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Bir firma gerçekleştirmiş olduğum yazılımı benden almak istiyor. Fakat ben kendisine sadece kullanım hakkını verdiğimi beyan etmeme rağmen tatmin olmuyor.Burada yazılım bana ait ve kaynak kodlar bende.İlgili ürüne yazılım yüklemesini ben gerçekleştireceğim.Fakat yazılımımı kendisinden başka firmadada görmek istemiyor.Ama böyle birşey mümkün değil?Bu durumda ne yapmalıyım ki sıkıntılı bir durum olmasın.
Yardımlarınız İçin şimdiden teşekkür ederim.
Merlin GÜRÜZ
Satış sözleşmesi yapabilirsiniz, tarafların imzalaması yeterli olur,illa noter onayına gerek yok.Ayrıca illa patent almanıza gerek yok, ama alırsanız, birisi izinsiz olarak kopyalayıp satamaz.
Ayrıca sözleşme içinde, nette benzer satılan yazılımların sözleşmelerini inceleyerek, fikir sahibi olabilirsiniz, ama mutlaka sözleşmenize yazılımın kullanım hakkının sadece satıldığını,çoğaltılamıyacağını, üzerinde değişiklik yapılamıycağını ,tekrar derlenip satılamayacağını açıkca belirtin.
İşlerine gelmiyorsa, kaynak kodlarını istiyorlarsa,ürün fiyatı x lira iken, 50x bedelini talep edin...