Cevap: 10 Yıla dayalı Tahliye
Kiracıyı sebepsiz çıkaramazsınız, neden çıkarmak istiyorsunuz siz?
Ödemeleri düzenli değil. Telefon açtığımızda da hakaret ediyor. Dava açtık ama parayı alamayacağımızı söyledi avukat. Yokuşa sürdü işi. Daha sonra öğrendik ki küçük bir yer olduğu için tuttuğumuz avukatın uzaktan akrabasıymış kiracı. Ben hem paramı almak hem de çıkarttırmak istiyorum. Yeni sözleşme yapsam sonra başka bir avukatla 10 yıl için dava açsam başarılı olur muyum ?
Not : Malesef böyle avukatlar da var bu ülkede. İşini doğru dürüst yapan avukatları tenzih ederek söylüyorum. Teşekkürler
Ben bu 10 yılın sırrını çözemedim.
Kira kontratınız yıllık ise kontrat süresinin dolmasına 15 gün önce kontratı yenilemeyeceğinizi ihtar edip tahliye sürecini başlatabilirsiniz.
Ödenmemiş kirası varsa kiraları tahliye talepli icra takibine koyabilirsiniz.
Düzensiz ödüyorsa bir dönem içinde iki kez noter kanalı ile ihtar edip iki haklı ihtar sebebiyle tahliye davası açabilirsiniz.
Sayın Oğuz teşekkür ederim. Benim 10 yıl ısrarım yaklaşık 1 yıl önce okuduğum gazete haberlerindeki yeni tasarı sebebiyle. 10 yılı dolduran kiracıyı mal sahibi hiç bir sebep göstermeden çıkartabiliyor diye biliyorum. Yanılıyor muyum ? Kanunlaşmadı mı yoksa bu tasarı.
Ne tasarladığınız anlaşıldı en azından :)
Bilmiyorum valla duymadım. Sizin tahliye edebilecek sebepleriniz var.