İştirak nafakasını ödeme şekli değişikliği
15 yaşındaki kızım için ödediğim iştirak nafakasını, mevcut icra dosyası olmasına rağmen, kolaylık sağlamak maksadıyla 2 yıldır annesinin banka hesabına nafaka notu düşerek yatırıyorum. Bu durum annesine de kolaylık sağladığından şimdilik bir itiraz yok.
Fakat son zamanlarda kızım, kendisi için yatırdığım nafakayı, annesinin kendisi için harcamadığı yönünde şikayette bulunuyor.
İştirak nafakasını annesinin hesabı yerine 15 yaşındaki kızım adına açacağım banka hesabına yine nafaka notu düşerek yatırabilir miyim?
Böyle bir uygulama yapmam sonucunda annesi, nafaka ödenmiyor diyerek icraya başvurursa, benim kızımın hesabına yatırdığım nafakalar geçerli olur mu?
Veya alternatif olarak annesinin kızım adına açtırdığı banka hesabına nafakayı yatırsam olabilir mi?
Bu konuda fikirlerinizi bekliyorum. Saygılarımla...
.
Cevap: İştirak nafakasını ödeme şekli değişikliği
Açıklama kısmına hangi yıl/ay nafakası olduğunu da belirtmeniz yararlı olur hatta icra dosya nosunu eklerseniz daha bi iyi olur.
Kızınız bankadan parayı kolaylıkla çekebilecekmiymiş öğrendinizmi?
Cevap: İştirak nafakasını ödeme şekli değişikliği
Kızınız için eski eşinize ne kadar iştirak nafakası ödediğinizi merak ettim. Neden derseniz, eğer yüksek bir meblağ ise kızınıza bu yüksek miktarı vermek hata olur. O yaştaki çocuğa o kadar yüklü miktardaki parayı vermek doğru olmaz diye düşünüyorum. Çocuğunuzun parayı nereye harcayacağını ya da harcadığını her zaman kontrol etmelisiniz. Bunu sorumlu bir ebebeyn olarak yapmalısınız.