Davalı Boşanma Kesin TEBLİGATINI Mahkemeden almazsa ne olur ?
Selamlar arkadaşlar. Anlaşmalı boşanma sonucunda davadan sonra davalı gidip mahkemeden tebligatı olmazsa ne olur ?
Davacı aldı ve imzaladı. Davalının gitmesi şartmıdır, temyiz süresi ne zaman başlar almaz ise ?
Teşekkürler.
Cevap: Davalı Boşanma Kesin TEBLİGATINI Mahkemeden almazsa ne olur ?
tebligat alınmazsa dava kesinleşmez tebligat alınmazsa temyiz süresi başlamaz ..davalı tebligatı almıyorsa davacı tebligat masrafını mahkeme kalemine verip kararı davalıya tebliğe çıkarttırabilir.
Alıntı:
Av.İbrahim Bircan rumuzlu üyeden alıntı
tebligat alınmazsa dava kesinleşmez tebligat alınmazsa temyiz süresi başlamaz ..davalı tebligatı almıyorsa davacı tebligat masrafını mahkeme kalemine verip kararı davalıya tebliğe çıkarttırabilir.
Merhabalar eşimle anlaşmalı olarak boşandık.Davayı ben açmıştım.Boşanmamıza karar verildi.Hakim kararı almak için 15 gün sonra gelmemizi söyledi.Şimdi 15 gün sonra eski eşim gidip kararı alsa resmen boşanmış mı sayılıyoruz.Yoksa bu kararı benimde almam gerekirmi.TEmyiz için süre verilecek mi.Hakim temyiz ile ilgili hiç birşey söylemedi.Ayrıca uyaptanda bana mesaj geldi ... dosyasında kabul(tam kabul)kararı verilmiştir şeklince.Kam kabul olunca temyiz süresi yokmu.
Her iki tarafa tebliğin yapılması üzerine 15 gün içerisinde taraflarca itiraz edilmesze karar kesinleşir.