-
Boşanmak
Merhaba ben 10 yıldır evli bir bayım eşim evliliğimiz başladığından bu yana ailem ile ilgili problem yaşıyor onları misafir ettiğimizde bi sorun çkartmıyor ama onlar gittikten sonra bana sözleriyle demediğini bırakmıyor ekonomik sıkıntılarımızda ailemin yanımda olmadığı konusunda sürekli beni taciz eder konuşmalar içerisinde,eşim evi bir kaç kez çok kısa süreli terk eyleminde bulundu ama her defasında onu gidip aldım her tatışmamızda evliliğimizin yanlış olduğunu ve üstü kapalı bi biçimde ayrılmanın en doğrusu olacağını söylüyor.eşimle cinsel hayatımızda son 3-4 yıldır vasatın anormal altında devam ediyor ilişki isteklerimin hemen hepsine olumsuz cevap veriyor,ve genelde ayrı yatakta yatmayı tercih ediyor.evliliğimizden 9 yaşında bir oğlumuz var.eşimin benim arkadaşlarımla ve eşleri ile anlaşamaması nedeniyle asosyal bi durumdayız,yaşadıklarım neticesinde ona olan sevgimi kaybetmiş durumdayım ve aynı evi paylaşmak istemiyorum ,,bu yaşananlar boşanmak için yeterli sebeplermidir? cevabınız evetse nasıl bi boşanma yolu izlemeliyim?
-
Eşler cinsel ihtiyaçları konusunda birbirleri üzerinde hak sahibidir.Cinsel ihtiyaçlarınız konusundaki isteklerinizi Eşiniz haklı bir sebep olmadan reddedemez.Çünkü bu durum HAKKIN YERİNE GETİRİLMESİ kapsamındadır ve hukuk düzenimizce korunur.
Boşanmayı eşinizde istiyorsa çocuğunuzun velayeti ve nafaka konusunda da anlaşır iseniz size anlaşmalı boşanma yolunu tercih etmenizi öneririm.
Ancak eşinizle boşanma hususunda bir anlaşmaya varamazsanız şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma davasını açabilirsiniz.
Ayrıca davanızı vekil ile takip etmenizi öneririm.Bir avukatın profesyonel hukuk yardımından faydalanmanızı öneririm.