Cevap: Tahhüd ihlali ne olacak
Taahhüt yaptığın alacaklı vekiliyle görüşmen gerekir.Basından gecenleri anlat,taksitleri ödemen lazım.Şuana kadar seni arayıp noldu taksitler demeleri lazımdı.İhlal davası açabilirler.Görüş avukatla kaçma,taksitlerini yatırırsan birşey olmaz,aksi halde dava açılırsa borcun hepsini ödemen gerekecek.
teşekkür ederim
hapis yatma gibi bi olay olabilirmi.
Alıntı:
thebilo rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar
avukat takibinde olan kredi kartı borcumu taksitlendirdim ve avukat ile taahüd imzaladım, fakat o ay içerisinde işten çıkarılıp maaşımıda halen alamadığım için (2 ay oldu) ödemelerimi yapamadım, tahhüd imzalayanı 3 ay olmak üzere, bu konu yüzünden hapis yatarmıyım yada ne olur akibeti ne olacak, yardımlarınızı bekliyorum.
teşekkür ederim iyi çalışmalar
Tahaadü icra memuru huzurunda yada icra dairesindemi imzalamıştınız?
Alıntı:
thebilo rumuzlu üyeden alıntı
icra dairesinde
İcra memuru huzurunda imzalanmış bir borç tasfiye sözleşmesinin hükümlerine aykırı davranmak tahhüdü ihlal suçuna girer ki bu da 1 ila 3 ay arasında değişen zamanlarda hapis cezasını gerektirir. Avukat sizin hakkınızda taahhüdü ihlal suçundan hapis istemiylr dava açmış olabilir. Bir an önce avukatla görüşün derim ben.
teşekkür ederim
peki hapis derken direk hapismi yoksa mahkeme felan olurmu ve mahkeme olursa hapis kararımı çıkar yoksa paranın tamanımı ödemem için süremi verirler.
Slm arkadaşlar bende başıma gelen bazı olaylardan dolayı yeni üye oldum ve kurallarıda pek fazla bilmiyorum. Uzun uzun okumama rağmen sorunuma net bir çözüm olacak cevap algılıyamadım. Mutlaka vardır ama ben göremedim belkide. Tahhüdü ihlal suçundan 3 ay hapsim çıktı ve büyük olasılıkla yarın halledemezsem içeri gireceğim. Bu tahhüdü ihlal suçundan alınan hapis cezasının ertelenmesi gibi birşey sözkonusu değilmi acaba? Hangi şartlarda ertelenebilir? Yoksa kesinlikle ertelenmeyip yarın içeri girermiyim? Daha evvel hiç bir suçtan hüküm giymedim ve hiç bir sabıka kaydım yok. Eğer bilgisi olan siz değerli arkadaşlarımdan birisi acil olarak cvp yazarsa çok memnun olurum. Cevabınızda inşallah olumlu olur.