Erkek Arkadaşımın Boşanma Davası
Erkek arkadaşım 2004 de boşanma davası açmış. Ama reddedilmiş.Temyizden de red kararı çıkmış. Kesinlikle nafaka ödemedi. Bu yüzden de ceza evinde bile kaldı. 2010 Şubatta 3 senelik süre doldu ve dava açtı. Kısa sürede sonuç alacağından çok emin ama ben o kadar uzun süredir bekliyorum ki hala emin olamıyorum. 2 davada biteceğini söylüyor. Nafaka vermediği için uzayabilir mi? Şimdiden teşekkürler.
Cevap: Hala Emin Olamıyorum
Nafaka ödemediği için uzamaz, belki başka sebeplerden uzayabilir. Ama çok da uzayacağını sanmam.
Teşekkür ederim ilginizden dolayı.:)
Bir şeyi daha merak ediyorum. Biz evlendiğimizde biriken nafaka borçları nedeniyle sıkıntı yaşayacağımızı düşünüyorum. Bunu önlemek için nasıl bir evlilik sözleşmesi yapmalıyız?
Ayrıca ben kamu personeliyim. Maaşım bundan zarar görür mü?
Maaşınız zarar görmez. Ama evinize hacze gelirler, eşyalarınız zarar görür.
Eşyaları evlilik birliği sağlanmadan önce kendi adınıza fatura ettirerek alın. Sonasında evlenseniz dahi size ait olan ortak mala girmeyen eşyalara kimse dokunamaz. Geçmiş olsun
Merhaba, erkek arkadaşımın ilk duruşmasında eşi 6 yıldır ayrı olduklarını doğrulamış. Ama boşanmak istemediğini de söylemiş. Avukatı da bu durumda önümüzdeki duruşmada biteceğini söylüyor. Bu davanın tekrar temyize gitme durumu nedir?
İyi akşamlar, bir şeyi daha merak ediyorum. Eğer dava biter de biz evlenirsek yapacağımız evlilik sözleşmesinde dikkat etmem gereken bir şey var mı?