Cevap: Evlilik sözleşmesi
Alıntı:
arzuilkay rumuzlu üyeden alıntı
iyi çalışmalar eşimden ayrıldım 2 çocuğum var ve nişanlıyım nişanlım evlilik anlaşması yapmamızı istedi çocuklarımın nişanlımın haklarından faydalanmasını istemiyor ve benim her şeyden feragat etmemi istiyor yani vefat ve boşanmada benim hiç bir hak talep etme hakkım olmasını istemiyor bana yardım edermisin nasıl bir evlilik sözleşmesi yaptırabiliriz.... lütfen yardımınıza ihtiyaçım var........
Daha evlenmeden henüz nişanlı iken şartları ağır, müeyyidesi büyük bir evlilik sözleşmesi talebi... İyi düşündünüz mü sayın üye? Haklardan feragat, vefat ve boşanmada hak talep edememe durumları.. Bir beraberlikte güven herşeydir.. Bu güvensizlik içerisinde yapacağınız her anlaşma sizi bağlayacaktır...
Geçmiş olsun..
Bu tür anlaşmların geçerliliği MK 184' e göre hakim onayına tabidir. Evlenmeden nafaka, tazminat gibi haklardan feragatin geçerliği kesin değildir. İleride boşanma eşinizin kusuru ile meydana gelirse ve yoksulluğa düşecekseniz nafaka ve tazminat almanıza engel olmaz.
Sayın ERGİN OĞUZ teşekkür ederim. bir sorum daha olucak size böyle bir sözleşme yaparsam eşimin kusuru sebebiyle bir boşanma olursa mal paylaşımı nasıl olur sözleşme nasıl olur yine eşler arasında eşitmi olur ve ben sözleşmeye ne gibi maddeler ekleyebilirim.... teşekkür ederim....evlilik sözleşmesi yapıldığında eşlerden birisi vefat ederse mal paylaşımı nasıl olur......ben sözleşme yapmak istemiyorum.bu benim için onur kırıcı bir şey
sağolun yardımlarınız için...........hayatta herşey menfaat olmuş ne yazıkki çok üzgünüm.........
Alıntı:
arzuilkay rumuzlu üyeden alıntı
sağolun yardımlarınız için...........hayatta herşey menfaat olmuş ne yazıkki çok üzgünüm.........
Öyle ama bu sizinde elinizde menfatini düşünen birinden ne bekliyebilirsinizki.
Hiç bir şekilde medeni kanun tarafından -erkek ya da kadın cinsiyet ayırımı yapmaksızın dile getiriyorum- size sağlanan hakları kullanmaktan vazgeçmeyin.. Şartla ve koşullarla önceden sınırları, çizilmiş ve belirlenmiş "bir evlilik sözleşmesi " ne kadar insan haklarına uygun! tartışılır.. . Peki ya en temel haklarımız çiğnenmemesi gereken; insanlık onurumuz..
-Yine mesele hukuki boyuta dayandı..- Evlilik kurumuna bir sözleşme olarak bakılırsa gelineceği nokta bu... Sevgi ve saygının olmadığı," hesap yapılabilen" ilişkiler ile bir evlilik ne kadar sürdürülebilir... Sonuçta yorum ve karar sizin..
sayın Av. Ferda AYDIN bu sözleşmeyi yaptırırsam benim çocuklarımın hiç bir hakkının olmasını bende istemiyorum nişanlımın mal varlığında ama bu anlaşma düzenlenirse bende hiç bir hak talep edemiyorum doğru mu? peki ben bu sözleşmeye nasıl maddeler ekleyebilirim...... yardım edermisiniz...
Çocuklarınız zaten şu anki nişanlınızın mirasçıları olmayacağından onların haklarına ilişkin bir düzenleme yapmanıza gerek yok.
Bence olası bir sözleşmenin sizin için tüm artı ve eksilerini avukatınızla yüz yüze görüşerek bilgi alın, istişare edin.
Bu kadar ciddi sonuçları olabilecek bir sözleşme için üstelik en ciddiye almamız gereken evlilik söz konusuysa internet aracılığıyla sağlıklı bilgiye ve sonuca ulaşmak mümkün değil.