İsim değişikliği karar sonrası
öncelikle herkese İyi günler,
isim değiştirmek için Mahkemeye başvurduk ve mahkeme karar aldı isteğinizi kabul ediyoruz,duruşma sana erdi dedi ve bitti Hayırlısıyla..Kimliğimde de yeni ismimin geçmesi ne kadar zaman alır acaba? hemen kimlik filan değişir mi? nüfus a bidaha para vermek gerekli mi ? değişirken
vede gazeteye ilan filan dendiğini duydum ama mahkeme kağıtların böyle birşey yazmıyor İlla yazması mı lazım yoksa savcıya mı bağlı ? zorunLu bişey değil mi
Teşekkür ederim şimdiden :)
Cevap: İsim değişikliği karar sonrası
Mahkeme kararının verilmesinden (yani son duruşma gününden) itibaren ortalama 10-15 gün içerisinde gerekçeli karar yazılacaktır. Mahkeme kalemine gidip gerekçeli kararı tebliğ almanız ve karşı tarafa da göndermeniz gerekir. Ayrıca 60 TL civarı bir meblağ ödeyerek hükmü bir gazetede ilan ettirmelisiniz.
Her iki taraf için de kararın tebliğ alınmasından itibaren 15 gün geçmekle karar kesinleşir. Kesinleşen karara yine kalemde "kesinleşme şerhi" almalısınız. Ayrıca yapılan gazete ilanının bir suretini Basın İlan Kurumu'ndan alarak mahkemedeki dosyanıza bırakmalısınız.
Sonrasında bu şerhli ilamla nüfusa ve diğer ilgili yerlere başvurarak kimliğinizi ve gerekli diğer kayıtlarınızı değiştirebilirsiniz. İsim tashihinde önemli hususlardan biri de her daim yanınızda "aslı gibidir" onaylı bir ilam sureti taşımanızdır ki sıkıntı yaşamayasınız.
Kolay gelsin.
Sonrasında bu şerhli ilamla nüfusa ve diğer ilgili yerlere başvurarak kimliğinizi ve gerekli diğer kayıtlarınızı değiştirebilirsiniz. İsim tashihinde önemli hususlardan biri de her daim yanınızda "aslı gibidir" onaylı bir ilam sureti taşımanızdır ki sıkıntı yaşamayasınız.
Öncelikle çok teşekkür ederim Av.Münteha Jan Gülsu
Daha açıklayıcı bir anlatım rica etsem .:)
Pek anlamadım bu kısmı , her zamn yanımda mı taşımam gerek nasıl yani neyi ?
Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için :):)
Mahkeme kararının kalemde onaylanmış bir suretini yanınızda bulundurmanız, bazı yerlerde (SGK, havalimanı, hastane...) isim değişikliğinden dolayı karşınıza çıkabilecek sıkıntılara karşı önlem olacaktır.
İyi akşamlar.