Bina yönetim toplantı kararı
merhaba 10 daireli bir binada yöneticilik yapmaktayım binada yaklaşık 1 senedir oturum olmakta yeni bir binadır.bina toprak sahibine 4 daire karşılığı yapılmış bır bina sorunumuz yaklaşık 7 ay önce binamızda yönetim oluşturduk
ve diğer katmaliklerininde onayıyla inaattan kalan bazı eksik işler için toplantı düzenledik bu toplantıda bahçe garaj kapısı,motoru,bahce tel çiti,bahçe düzenlemesi ve aydınlatması için karar aldık fakat 4 daire sahibi toprak sahibi ve müteahhit toplantı çağrı kağıdı gönderilmesine rağmen toplantıya gelmediler tekrar 1 hafta sonra tekrar toplantı yaptık onada gelmediler bu durum sonucunda 5 kat n maliki ile karar aldık yapılacak işlerle ilgili bir ödeme tablosu yapıp tümkat maliklerine posta ve imza karşılığı gönderdim fakat toprak sahibi ve müteahhit bu ödemeleri yapmıyacaklarını belirttiler.Bu durumda ne yapabilirim bana yardımcı olrsanız sevinirim.
Cevap: bina yönetim toplantı kararı
Maliklerin, toplantı için bilgilendirilmeleri zorunludur. Toplantı çağrılarının iadeli taahhütlü yapılmasında fayda vardır. En azından kim haberdar olmuş kim olmamış bilginiz olur. Haberim olmadı diyenlere karşı da elinizde belge olur. Ancak toplantıya herkes katılacak diye bir şart yok. Toplam malik sayısının salt çoğunluğu (10/2=5+1=6) yeterlidir. Toplantıya katılanların da salt çoğunluğu (6/2=3+1=4) ile karar alabilirsiniz. Siz zaten 5 malik imza atmışsınız. Bu sayı karar için yeterlidir. Katılmayan arsa sahibi de olsa farketmez. Aldığınız karar itirazı varsa, karar tarihinden itibaren 30 gün içerisinde mahkemeye itiraz da bulunur. Bunu da yapmadıysa kararınıza uymak ve ödeme yapmak zorundadır.
Cevap: Bina yönetim toplantı kararı