Noter vekaletinin kötüye kullanılması.
Ortalama 1-2 yıllık bir dönem için aracımı bir inşaat şirketine kiralamam gerekiyordu faka şirket ödediği tutar kadar fatura istedi vergi mükellefi olmadığımdan ve 1-2 yıllık iş için mükellef olup ayrılma maliyetlerinin kazancımdan fazla olacağından aracımı bir tur şirketine noter aracılığı ile; kiraya verebilir, kira gelirlerini alabilir şeklinde tamamen güvene dayalı bir vekaletname verdim bu yolla aracımın kazancının kdv ve diğer vergi giderlerini zaten mükellef olan bu tur şirketi ödeyecek kira gelirinden bu tutarlar düştükten sonra kalan tutarı bana verecekti....İlk birkaç ay parayı düzenli verdi son aylarda parayı vermemeye başladı vekaletnameyi iptal etmem için ellerinden alıp belgeyi yırtmam yeterli olurmu yoksa yine bir noter masrafı ödeyip iptal ettirmem mi gerekiyor...Aracımı başka bir tur şirketine aynı noter vekaleti ile kiralamayı düşünüyorum, yada şöyle bir yol izlemem mümkün olabilir mi; Tur şirketinden aracın kira gelirini ilgili inşaat şirketinden elden bir makbuz karşılığı nakit alabilmem konulu bir vekalet alıp ilgili vergi giderlerini kendi hesaplarına yatırarak hakkım olan tutarı direkt olarak alabilir miyim...Şimdiden teşekkür ederim...
Cevap: Noter vekaletinin kötüye kullanılması.
Alıntı:
umuutlu rumuzlu üyeden alıntı
vekaletnameyi iptal etmem için ellerinden alıp belgeyi yırtmam yeterli olurmu yoksa yine bir noter masrafı ödeyip iptal ettirmem mi gerekiyor...Aracımı başka bir tur şirketine aynı noter vekaleti ile kiralamayı düşünüyorum, yada şöyle bir yol izlemem mümkün olabilir mi; Tur şirketinden aracın kira gelirini ilgili inşaat şirketinden elden bir makbuz karşılığı nakit alabilmem konulu bir vekalet alıp ilgili vergi giderlerini kendi hesaplarına yatırarak hakkım olan tutarı direkt olarak alabilir miyim...Şimdiden teşekkür ederim...
Yine noterden azilname göndereceksiniz
bir başka şirket için düzenlenen vekaletname ile diğer şirketin vekil kılamazsınız.
Alacağın temliki mümkündür