Tazminat vermemek için hısızlıkla suçladılar
merhabalar öncelikle şunu belirtmek istiyorumki yaklaşık iki yıldır şirketimle alakalı sorunlar yaşıyordum ve bu sorunlarla alakalı fikir alabilmek için sürekli sitenize yazıyordum.5 yıldır çalışmakta olduğum şirketim beni tazminatsız işten çıkarmaya çalışıyordu ben ise tazminatımı alabilmek için inanılmaz mücadele ediyodum.Çalıştığım sektör kometik bende güzellik uzmanıyım.En son başıma gelen olay ise şöyle!yılbaşında müşterilere hediye olarak verilmek üzere gelen ufak boy pafümlerden, genelde kozmetik şefinin bilgisi dahilinde çalışanlarda alır.bana verilen pafümde yaklaşık 1 ay dolabımda durduktan sonra kometik şefinin hatırlatması üzerine o akşam çıkış yaparken cebime koyarak aldım.çıkşta çantamı arttıktan sonra kapıdan çıkarken alarm öttü ve durdum bana verilen bedelsiz parfümün ötmüş olabileceğini hiç düşünmedim çünkü alarmı sadece ürünlere biz takarız.ondada olmadığını ,ayrıca şefin bilgisi dahilinde aldığım için aklıma hiç kötü bi şey gelmedi üstüme felan yapışmıştır diye düşündüm.üst araması yaılması için yan tarafa geçtiğimde önce ayakkabılarımı sonra cebimdeki parfümü çıkardım pafümün bedelsiz olduğunu belirttim ama içini açtıklarında öten alarm içinden çıktı.şefim bana verdiğini inkar etti ama bunu inkar etmeden öncebana bi yanlışlık olduğunu alarm öttüğü için bi tutanak yazmam gerektiğini söylediler bende yazdım daha sonra ben şefin gelip herşeyi açıklayacağını düşünürken polisi karşımda buldum.ifade verdim ama bana daha sonra noter vastasıyla ihtar çekerek işten çıkardılar.onların karakoldaki ifadelerini daha sonra okuduğumda alınan parfümün 132 tl değerinde olduğunu belitmişler.mağaza çalışanları o parfümün hediye olduğunu biliyor ama kise ifade vermeye cesaret edemiyor.bir hafta sonra mahkemem var ne yapmalıyım teşekkürler
Cevap: Tazminat vermemek için hısızlıkla suçladılar
Öncelikle geçmiş olsun.Tam bir tongoya düşmüssünüz,madem sorunlar yaşıyodunuz,o parfümü 1 ay dolabınızda bekletmeyecektiniz.Yada sorunlar yaşadığınız için parfümü dışarıya çıkarmaya çalışmayacaktınız.Tabi benim görüşüm olmuş birkere,bu anlattıklarınızı mahkemedede anlatın,ancak biliyosunuz mahkeme anlatılana değil kanıtlara,delillere bakar.parfümün üzerinde kampanya vs ibaresi felan varmı veya bu tür kampanyaların işyerinizde ara ara olduğunu diğer çalışanlar da beyan edemezlermi.buna benzer yollara başvurun.Birde o tutanağı sizde imzaladınızmı.
evet malesef nasıl bir oyunun içinde olduğumu bilmediğim için ve bana iyi niyetle yaklaştıkları için tutanağı imzaladım.opafümün hediye olduğunu herkes biliyor ama daha öncede söylediğim gibi kimse konuşmaya cesaret edemiyor.İşin kötüsü elime geçen mahkeme kararında parfümün bedelli bir ürün olduğunu belirtmişler ne yapacağımı nasıl davranacağımı bilmiyorum tek derdim tazminatımı almaktı ama artık onuda geçtim böyle bir olaydan dolayı sicilim kirlenirse yıkılırım.çok temiz bir kozmetik geçmişim var ve halen kozmetik sektöründe yöneticilik yapıyorum bu olayıda gizlemiyorum nasıl birisi olduğumu bildikleri için hemen iş bulabildim ama bu olay benim gururumu kırdı insanların maddiyat için neler yapabileceğini birkez daha acı bir şekilde gördüm.herşey tüm deliller onlardan yana acaba bir avukat tutmalımıyım ayrıca cevap verdiğiniz için teşekkürler
Selma hanım ne demek tabiki bu konuyu bir avukatla iştişare edin,olayı anlatın.Evet dediğiniz çok doğru insanlara güven kalmamış artık.Neyseki çalışmaktasınız.Tazminatınızı almanızı çok isterdim bende bir özel sektör çalışanı olarak ama takmayın kafanıza.Bakın ne dediniz herkes benim nasıl bir insan olduğumu biliyor dediniz.Bu size yeter.Yinede gelişmeleri paylaşın bizimle.Geçmiş olsun.