Sayın Üyeler;
Çalıştığım şirketin bir işinde "729 TL Asgari Ücretle çalışacağım" minvalinde bir taahhütname için notere 136 TL ücret ödedim. Acaba fazla mı ödedim diye içime bi kurt düştü. Ne dersiniz? 136 TL midir bir sayfa taahhütname'nin bedeli?
Printable View
Sayın Üyeler;
Çalıştığım şirketin bir işinde "729 TL Asgari Ücretle çalışacağım" minvalinde bir taahhütname için notere 136 TL ücret ödedim. Acaba fazla mı ödedim diye içime bi kurt düştü. Ne dersiniz? 136 TL midir bir sayfa taahhütname'nin bedeli?
Harbi çok para alınmış. Noterler bazı işleri bence yanlış kategoride niteleyip fahiş ücretler alıyor. İşlem yapmadan önce kaç para alınacağı sorulup başka noterlere gidip teyit etmek lazım. Ben şahsen öyle yapıyorum. Veznede oturan çoğu zaman yaptığı işin inceliğine teferruatına sahip olmayan sıradan insanlar oluyor ve yaptığı işlere itiraz edildiğinde yanlış yaptığı ortaya çıkıyor. 150-200 lira istenen bir işlem için başka notere gidip 40-50 ye yaptırdığım çok olmuştur. Herkese de bunu tavsiye ederim. Önce şu işlemi yapacağım kaç para alırsınız deyip başka noterlere gidip onlar kaça yapar sorun. Devir hesap devri.
Engin bey, çok teşekkür ederim. Aşağıya Makbuz detaylarını yazdım. Konuyla ilgisi olan sayın üyelerimiz bu makbuz detayına göre "fazla ödenmiş ücret" varsa beni uyarırlarsa çok memnun olurum.
Taahhütname metni; "..... işin başından sonuna kadar aylık asgari ücret 729.00 TL bedelle çalışacağımı kabul ve taahhüt ederim"
Vezne hesabı şöyle yapmış;
729X12ay=8.748 TL
Harç=35,50 TL (sabit)
Damga Vergisi (binde 8,25)= 72,17 TL
Değerli Kağıt:10.00 TL
Noter Ücreti:10,65 TL
Yazı Ücreti = 5,02 TL
KDV=2,82 TL
TOPLAM=136,16 TL
Makbuzda yazan işin niteliğini de yazarsanız yararlı olur.
Niteliğini yazdığımı düşünüyorum. Metnin kalan kısmı "şirket ismi, idare ismi, işin upuzun adı....vs." Başka da bi şey yok.
Neyse aklıma kötü bi şey (noteri şikayet) gelmişti, vazgeçtim. Anlaşılan esnek bi durum sözkonusu. Allahtan vezne "işin başından sonuna"yı 5 yada 10 yıl olarak takdir etmemiş.
Engin bey teşekkürler...