Süreli Sözleşmede Anlaşılamayan Kısımlar.
Öncelikle Herkese Selamlar,
İnternette yaptığım az bir araştırma sonucunda süreli sözleşmelerin ana mantığının belirli bir sürede bitebilecek bir iş için (inşaat projesi, pazarlama projesi vs vs gibi) yapılırsa mantıklı olduğu düşüncesi bende oluştu. Ve bu durumun sözleşmede belirtilmesi gerektiğini anladım. (yanlış anladıysam düzeltin) Ben 05.12.2008 tarihinden geçerli olmak üzere bir şirkette 16 ay süre ile "şoför"olarak istihdan edildim. Ancak sözleşmemde yazılı 2 konu kafamı karıştırdı. Bir tanesi "iş bu sözleşme çalışanın istihdam tarihinde başlar ve 16 ay belirli süreden sonra belirsiz süre olarak devam eder" diyor iken diğeri "16 ay süre sonunda sözleşme otomatik olarak sona erer" diyor. Ve sözleşmemim bitmesine az kaldı. Sözleşmede yazılı olan "sözleşmenin 14.ayında çalışan'ın performansı doğrultusunda işbu sözleşmenin 1.yıl hitamında sona ermesi ya da süresiz uzatılmasına ilişkin ....... çalışan'a yazılı bildirimde bulunacaktır" maddesine rağmen bana henüz herhangi bir net bilgi verilmemiş ve bu durum bende yoğun bir stres durumu oluşturmuştur.Sadece şifayen İ.K departmanından bana sözleşmemim uzatılıp uzatılmayacağının net olmadığı her ihtimale göre iş aramamım faydalı olacağı söylendi. Bu özet akabinde:
1- Benim görev ve çalışma konumum süreli sözleşme için uygunmudur ?
2- Sözleşmemin akıbeti hakkında olumlu olumsuz yazılı bir bildirimde bulunmamaları normal bir durum mu ?
3- İş aramak için bana her hangi bir süre vermemelerine rağmen sözleşme bitiminde kapı önünde kalmam halinde yapabileceğim bir şey var mı ?
Şimdiden teşekkür ederim
Saygılarımla
Erdal Mert