Anlaşmalı Boşanma Türk+Alman
Iyi günler arkadaslar,
Benim bir sorum olucaktir. Ben alman vatandasiyim. Esimle 29. 6. 2009 da evlendik ve bir türlü almancayi girip kazanamayip almanyaya gelemedi. Ve ben türkiyeye dönme karari almistik. O aralar biz bir birimizi kirip bunaltip kirdik ve sonunda bu evliligin yürümegecegini anlayip bosanmaya karar aldik. Suan 1 senemiz daha dolmadi. Anlasmali bosanma davasi acabilir miyiz yoksa 1 seneyi mutlak beklememiz gerekir mi. Avukat tutmadan da davayi acabilir miyiz.
Saygilarimla Cihan Y.
Cevap: Anlaşmalı Boşanma Türk+Alman
Anlaşmalı boşanma hükümlerinden yararlanmak için evliliğin bir yılı doldurması gerekiyor.
Avukat tutmak şart değil ama bu Türkçe ile nasıl meramınızı anlatıp dava açarsınız bilemiyorum.
Biliyorum türkcem kötü. Bana ne önerir siniz. Yani 1 seneyi beklim mi. Yada ne yapmaliyim. Yardim ederseniz cok sevinirim.
Anlaşabiliyorsanız bir yılı doldurmanızı öneririm.
Yardiminiz icin cok tskler. Son bir sorum. Nafaka veya Tazminat isteme hakki var mi. Cünkü bizim evlilik cok karisik bi evlilikti. Kari Koca olduk ama, dogru düzgün bir yerde hic yuva kurmadik. Sadece izine gidip vize islemleri yapip hep genelde geri geldim. Sonucta 6aylik eslik yapti bana, birde bu esimin benle 2ci evliligidi.
Bütün bu sitede emegi gecen herkese tsk ederim.