Aynı İş Kolunda Çalışan Bir Firmadan Ayrılıp Bir Süre Sonra Diğer Firmada İşe Başlamak
Merhaba ,
2009, Eylül ayının sonunda bir sene 3 aydır çalıştığım firmadan kendi isteğimle ayrıldım.Ayrılırkende kıdem tazminatımı aldım.Ayrıldıktan 3,5 ay sonra cv min olduğu bir danışmanlık firması tarafından arandım yine aynı iş kolunda bir başka firma ile görüşme yaptım ve 10 günlük bir süreç ardından şuan çalışmakta olduğum firmada işe başladım.Bugün şuan çalıştığım firmaya ve bana yazılmış bir ihtar yazısı aldım.Bu yazıda şuan çalıştığım firma benimle daha önce çalıştığım firmada çalışırken görüşme yaptığı söyleniyor (ki böyle bir durum sözkonusu değil) ve rekabet yasasını ihlal ettiği için suçlanıyor beni ise dava haklarını saklı tutmak kaydı ile daha önce çalıştığım şirketin bilgilerini sızdırmak ile suçlamaktalar.Açıkcası derin bir üzüntü içerisindeyim , haksız yere suçlanmaktayım kaldı ki hayatımı devam ettirmek için çalışmak durumundayım,şuan buda bir önceki çalıştığım yer tarafından engellenmeye çalışılmaktadır.Şuan çalışmakta olduğum şirketinin bu konudaki tavrı henüz belli değil sanırım kendi avukatlarına danışacaklar.Ben ise daha önce çalıştığım şirkete bir tazminat davası açmak istiyorum .Bu konuda bilgilerinize başvurmak istedim .Bir iftira ile karşı karşıyayım kaldı ki bu ihtarda yazan herşey gerçek dışı önerileriniz nedir bu ihtarın bir geçerliliği sözkonusumudur ,kendi mi nasıl savunabilirim ,tazminat davası açabilirmiyim ?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim .
Cevap: Aynı İş Kolunda Çalışan Bir Firmadan Ayrılıp Bir Süre Sonra Diğer Firmada İşe Başlamak
Kendi isteğinizle ayrıldınız ve kıdem tazminatınızı aldınız,sanırım anlaşarak ayrıldınız yoksa kendi isteğiyle ayrılan kıdem tazminatını normalde alamaz.Neyse her birey şartları uygun olan her işte çalışabilir özgürdür.Eğer ayrıldığınız firma bilgi sızdırmaktan süphe duyuyorsa,iddia ediyorsa bunu ispatlamak ve kanıtlamakla yükümlüdür.Eger elinde sizin böyle birşey yaptığınıza dair mahkemece gecerliliği olan kanunlara uygun kanıtları yoksa merak etmene gerek yok.Zaten böyle birşey yok diyorsun.Ayrıca bir çalısan hem çalışıp hemde başka bir firmaya iş vaşvurusu yapabilir.Bunda yasal bir mani engel yoktur.
Cevap: Aynı İş Kolunda Çalışan Bir Firmadan Ayrılıp Bir Süre Sonra Diğer Firmada İşe Başlamak
Gelen ihtara noter kanalıyla suçlamaların gerçekdışı olduğunu , kabul etmediğinizi bildirin.
Noter aracılığıyla gerçek dışı olduğunu bildirdikten sonra tazminat davası açabilir miyim ,açabilirsem dava süreci uzun mu olur ?
Bu konuyla ilgili elinde örnek karar olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.