Eşimi dövmediğimi nasıl ispat edebilirim?
Eşim açtığı boşanma davasında onu sürekli dövdüğümü, yumruk atıp burnunu kanattığımı, başka bir zamanda yumruk atıp dişini kırdığımı iddia ediyordu. Burnunu kanattığım iddiasının da doktor raporu olduğunu beyan ediyordu. Dişini kırdığım iddiasının da 4 tane şahidi varmış. Gerçekte kesinlikle böyle olaylar olmadığı gibi bu iddiaların da hiç bir belgesi veya şahidi yok. Eşimle 3 ay ankarada evli kaldık ve o süre içinde hiç misafirimiz olmadı. Yan komşumuz da yazlıkta olduğundan eşimle aramızda bir kavga olsa bile duyan gören olması mümkün değil. Benim merak ettiğim, bu iddiaları mahkemede ispat edemedi, sadece soyut iddia olarak kaldı. Şahitler de zaten "biz döverken görmedik" diye beyan verdiler fakat "yumruk atıp dişini kırdığımı gördüklerini " beyan etmişlerdi. Şahitler hakkında ayrıca suç duyurusu yaptım. Hakim şahit beyanlarına dayanarak boşanmaya karar verdi. Yargıtaya temyiz ettim. Bu arada yalancı şahitler hakkında soruşturma devam ediyor. Ben eşimi dövmediğime dair nasıl bir ispat çalışması yapabilirim. Eşimin onu dövdüğümü ispat etmesi gerekmez mi? Çünkü iddia sahibi eşimi evi terkettiği günden beri görmüyorum, benimleyken sağlık durumu iyiydi, sonradan sağlık raporu almanın imkanı yok zaten. Veya evliyken sağlığı yerindeydi, dişi de burnu da darp olmamıştı diye rapor almanın imkanı da yok. Bu durumda yargıtay dosyayı incelerken bunları göz önünde bulundurması gerekir mi?
Cevap: Eşimi dövmediğimi nasıl ispat edebilirim?
Alıntı:
erhan.1973 rumuzlu üyeden alıntı
Eşim açtığı boşanma davasında onu sürekli dövdüğümü, yumruk atıp burnunu kanattığımı, başka bir zamanda yumruk atıp dişini kırdığımı iddia ediyordu. Burnunu kanattığım iddiasının da doktor raporu olduğunu beyan ediyordu. Dişini kırdığım iddiasının da 4 tane şahidi varmış. Gerçekte kesinlikle böyle olaylar olmadığı gibi bu iddiaların da hiç bir belgesi veya şahidi yok. Eşimle 3 ay ankarada evli kaldık ve o süre içinde hiç misafirimiz olmadı. Yan komşumuz da yazlıkta olduğundan eşimle aramızda bir kavga olsa bile duyan gören olması mümkün değil. Benim merak ettiğim, bu iddiaları mahkemede ispat edemedi, sadece soyut iddia olarak kaldı. Şahitler de zaten "biz döverken görmedik" diye beyan verdiler fakat "yumruk atıp dişini kırdığımı gördüklerini " beyan etmişlerdi. Şahitler hakkında ayrıca suç duyurusu yaptım. Hakim şahit beyanlarına dayanarak boşanmaya karar verdi. Yargıtaya temyiz ettim. Bu arada yalancı şahitler hakkında soruşturma devam ediyor. Ben eşimi dövmediğime dair nasıl bir ispat çalışması yapabilirim. Eşimin onu dövdüğümü ispat etmesi gerekmez mi? Çünkü iddia sahibi eşimi evi terkettiği günden beri görmüyorum, benimleyken sağlık durumu iyiydi, sonradan sağlık raporu almanın imkanı yok zaten. Veya evliyken sağlığı yerindeydi, dişi de burnu da darp olmamıştı diye rapor almanın imkanı da yok. Bu durumda yargıtay dosyayı incelerken bunları göz önünde bulundurması gerekir mi?
Karşı tarafın şahitlerinin ifadesini çürütebilirsiniz herhalde.
Sağlık raporunun alındığı tarihte evde olmadığınızı ispatlayabilirsiniz.
Şahitlerle eşinizin o tarihlerde hiçbir surette görüşmediğini ispatlayabilirsiniz.
Eşinizin 4 dişi kırıldıysa mahkemede, eşinizin bu dört dişinin, tek yumrukta mı yoksa birden fazla yumrukta mı kırıldığını sorarak -şayet böyle bir durum gerçekleşmediyse, sizin beyanlarınıza göre yorum yapıyorum çünkü- eşinizin hiç düşünmediği bir durumda onun şaşırmasını ve paniklemesini bu şekilde de lehinize bir durum ortaya çıkarabilirsiniz.
Çünkü bir kişi benim dört dişimi birden kırsa, kaç yumruk yediğimi filan kolay kolay unutamazdım. Ayrıca kırılan bu dört diş, tek yumrukta kırılmışsa, prensip olarak aynı bölgede olması gerekir, kırılan dişlerin bulundukları bölgeler eşinizin beyanlarını yalancı durumuna düşürebilir.
Boşanma davasında kusur oranına, maddi veya manevi tazminat durumuna da değinirseniz eminim ki davada hakimin nasıl bir karar aldığı konusunda daha çok bilgimiz olabilir.
Alıntı:
akcurali rumuzlu üyeden alıntı
Karşı tarafın şahitlerinin ifadesini çürütebilirsiniz herhalde.
Raşit bey eşimim 4 dişi kırılmış demedim. 4 tane şahiti varmış. Zaten kırılan bir dişi de yok raporu da yok. Tani iddia edilen olayın 4 tane şahidi olduğuna göre aynı anda mekanda 4 şahit ve eşimle birlikte 6 kişi birlikte olmamız gerekir diye düşünüyorum. Mahkemenin hakimi 3. şahidi de dinledikten sonra bana savunma hakkı vermeden karar verdi. Eşimi dövdüğüm gerekçesiyle boşanmaya karar verdi.
Öncelikle yanlış anladığım için özür dilerim. Artık kusuruma bakmayınız, davanın geri kalanı beni ve bilgilerimi aşıyor.
Umarım yargıtayda haklı tarafı sevindirecek bir karar çıkar.
Teşekkür ederim Raşit Bey, inşallah adalet kazanır. Ben burda sadece teknik yönden bilgi sahibi olmaya çalışıyordum. Çünkü herkes her şeyi iddia edebilir mahkemede.