Ev sahibinin yaptığı aldatmaca hakkında fikir
Merhaba
Öncelikle bizim konumuzla alakalı bir başlık bulamadığım için yazıyorum. Ağustos ayında ben ve bir arkadaşım bir ev kiraladık. KOntratı arkadaşım yaptı kefilide ben oldum. Yaşadığım bazı aksaklık ve sorunlardan dolayı iki ay kiramı aksattım ama bu esnada ev arkadaşım kirasını bankadan göndermeye devam etti. Elimden geçtikçe ödeme yapıp borcumu kapatmaya çalıştım ama yeterli olmadı. Ev sahibi evden çıktığımız takdirde tüm borçlarımızı yok sayacağını belirtince biz yollarımızı ayırıp evden ayrılmaya karar verdik. Bunuda ev sahibine bildirdik. Bugün eski ev arkadaşım arayıp maaşına haciz geldiğini ve 1 yıllık kira bedelinin ondan tahsil edileceğini söyledi. Lakin biz bir ay önceden evden çıkacağımızı belirtmiştik ve 7 ay oturduğumuz evin 5.5 aylık kirasını ödemiştik. Haber verdiğimiz halde ev sahibi 1 yıllık kira bedeli için maaş haczedebilirmi? Üstelik elimizde gönderilen kiraların dekontlarıda mevcut. Ne yapmamız gerekiyor?
Cevap: Ev sahibinin yaptığı aldatmaca hakkında fikir
Cevap: Ev sahibinin yaptığı aldatmaca hakkında fikir
erken çıktığınız için, ev sahibi 1 yıllık kira bedelini talep edebilir. Ancak, ödediğiniz miktarı talep edemez.