Apartmana isim koyma hakkı
Ben ,zeminde dükkan ve üzerinde tek daireli 6 katlı apartmanda oturuyorum.Evimi müteahhitten aldım.Müteahhit ile bazı sorunlar yaşadım.İki yılı geçkin aynı evde oturuyorum.İki yıldır ismini asmayan-vermeyen müteahhit 15 gün önce çıkıp kendi ünvanını apartman girişine astı.(Apartman sakinleri olarak apartman ismi belirlediğimiz ve girişte yazılı olduğu halde) Arsa sahibi ile sözleşme yaptığını (sözleşmeyi görmedim) ve apartmana ismini vereceğini sözleşmeye eklediği şeklinde bana bilgi ulaştı.Gerek arsa sahibinin gerekse inşaatı yapan müteahhidin rızamız olmadan kendi ünvanını apartman girişine asma hakkı varmı(sözleşmede olsa dahi)?Eğer Yoksa bu tabelanın kaldırılması için ne yapabilirim? Bu arada dükkan halen müteaahide ait(satamadığı için).
Cevap: Apartmana isim koyma hakkı
Sözleşmede o yönde bir madde varsa, yönetim planına da işlenmişse apartmana kendi ismini verebilir.
Siz apartman sakinleri de ( yönetim planında belirtilmemişse apartman adı) ortak kararınızla apartman adını değiştirebilirsiniz.
"Kat malikleri kurulu, yasaya aykırı olmamak kaydı ile yönetime ait her türlü kararları almaya yetkilidir. Apartman adının yönetim planında yer almadığına göre, bu adın değiştirilmesine karar verebilir. Arsa sahibi ile yüklenicinin yapmış oldukları mukavelede koydukları isim, yönetim planında yer almıyorsa kat malikleri kurulu adı değiştirebilir. (Y. 18. H.D., 23.1.2003 gün, 2002/11424 E., 2003/185 K.)."
Cevap: Apartmana isim koyma hakkı
cevap ve ilginize teşekkür ederim .Cevabınız bağlamında''yönetim planı''na nasıl ulaşabilirim yol gösterirseniz sevinirim.Tekrar teşekkürler.