Cezaevindeyken KPSS' ye başvuru?

Bir konu hakkında bilgi ve tecrubeleriniz paylaşırsanız çok sevinirim.Yakında  cezaevine gireceğim.6 ay 20 günlük bir süreç ve bu süreç içerisinde haziran ayı içerisinde KSPP-2010 için başvuru yapmam gerekiyor.Acaba cezaevindeyken buna izin veriyolar mı?Kimin insiyatifinde veya kimden izin istemek gerekir?Avukatım yok.Kendim nasıl izin alabilirim.Genel olarak cevaplarınızı bekliyorum.Çok teşekkürler.

Cevap: Cezaevindeyken KPSS' ye başvuru?

1-kpss başvu yapmanız icin dışarıdan birine noterden vekalet vermeniz gerekecek. bankaya para yatırma ve diğer işlemler için sizin kimliginiz gerekiyor(kimliğiniz ceza evinde olacağı için noterden tastiki süret alabirsiniz).
bankaya para yatırıp internet şifresi aldıgınızda başvuruyu sizin adınıza başkasıda yapabilir.
2-ceza evinde ceza evi müdürlüğüne ve ilgili savcılıga sınava ğirmek veya başvuru yapabilmek için enaz 20 gün önceden dilekçe vermeniz gerekmektedir. budurumda savcılık izni ile yasal cerceve dahilinde sınava başvuru yapmak için jandarma refakatinde izin verilebilir.
  ben 1993 yılında ün,versite sınavına bu şekilde başvuru yapıp girmiştim. yasalar veya yönetmelik değiştiyse bilmiyorum. bir avukatada danışabilirsin.

Cevap: Cezaevindeyken KPSS' ye başvuru?

vermiş olduğunuz yanıt için çok teşekkür ederim.Ama KPSS ye giriş için başvuru esnasında kayıt odasında bilgisayar kamerasından fotoğraf çekiliyor.Ama yasanın kemik kısmının değişeceğini sanmıyorum ki siz kemik kısmını söylediniz zaten .Çok teşekkür ederim.