Trafik kazası tazminat davası
İyi akşamlar;
Geçen sene nisan ayında kaldırım üzerinde yaşlı bir adama manevra yaparken çarptım. Kaza sonrası yaralıyı ambulansla özel bir hasteneye götürdüm ve ilk müdahalesi yapıldı ve ayagında kırık saptandı. Şahsın kaza anından ilk mahkeme gününe kadar bütün ihtiyaçlarını karsıladım.(Pansuman,ameliyat,parasal yardım).
Ancak yaralı kişi simdi elime geçen belgeye göre benden ve kasko sirketinden 20000 TL manevi 1000 TL maddi tazminat istiyor. Bunca yapılan seyden sonra tazminata sasırdım kaldım.olayda hata benim aksini iddia etmiyorum. Acaba bu tazminat istekleri ne sekilde sonuçlanır? Miktar ne olur, ölçüsü nedir?
Cevaplarınız için simdiden tesekkürler...
Cevap: Trafik kazası tazminat davası
Konu hakkında bilgi alabilecegim kimse var mı?
Yaralanan kişiye yaptığınız tüm masrafları (sağlık, yol, yemek v.s.) belgelendirebiliyor iseniz işiniz nispeten kolaylaşır hatta maddi tazminat olarak davanın reddi bile söz konusu olabilir.
Ancak bu bilgiler sizin anlatımınıza göre verilmiş olup, dosya içeriğini görüp olayı detaylıca dinleyecek olan avukatınız size daha sağlıklı bilgi verecektir.
Ayak kırılmasına 20.000 TL manevi tazminat görülmüş, duyulmuş şey değildir. Ödeyeceğiniz miktarın bunun çok çok altında olacağını tahmin ediyorum.