İşyeri disiplin yönetmelikleri
Merhaba değerli site üyeleri;
Ben gıda üzerine faaliyet gösteren özel bir şirkette çalışmaktayım.Şirketimiz yeni bir uygulama başlatarak işyerinde(tüm fabrika sahasında)sigara içmeyi yasakladı.İçenler için tazminatsız çıkışa kadar giden bir uygulama içerisindedir.
Bu uygulamayı sadece duyuru ponosunda ilan ederek yürürlüğe koymuştur.Şimdi burada işverenin böyle bir uygulama yapması için kanuni bir dayanağı var mı?İşçi olarak bizim tazminatsız çıkış almamız durumunda yasal haklarımız nedir? Ayrıca sigara içtiğimiz beyan ettiğimiz halde göreve başlatıldık.Bu konuda yapmamız gerekenler hakkında yardımcı olursanız sevinirim.İlginize şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: İşyeri disiplin yönetmelikleri
İşe başlangıcınızda böyle bir yasak yoksa, sonradan uygulamaya konduysa, çalışma saatleri dışında ( dinlenme saatlerinizde) açık alanda sigara içtiğiniz için tazminatsız işinize son verilirse, dava açarak tazminatlarınızı alabilirsiniz.
Cevap: İşyeri disiplin yönetmelikleri
Erdoğan bey tşk ederim.Bununla ilgili olarak iş kanununda veya yargıtay içtihatlarında emsal teşkil edecek kararlar var mı?Biraz araştırdım, detaylı bilgiye ulaşamadım.