İK şefi mesai alabilir mi?
Sayın Yetkili,
Özel bir firmada yaklaşık 10 ay kadar ik ve idari işler şefi olarak çalıştım. Firma maaşları asgari ücret gösterip resmi kısmı bankaya diğer bölümü makbuz karşılığı elden ödeyen, sabah 08:30 - akşam 19:00 zaman zaman 20:00 gibi paydos ettiren bir firmaydı, bunların kanuna aykırı olduğunu mesai ödememiz gerektiğini, çalışma saatlerinin çok fazla olduğunu ve sigorta primlerini eksik yatırdığımızı söyledim, işine gelmiyorsa istifa et git dediler. İstifamı verdim ihbar süremi yazarak fakat bu defa kabul etmiyoruz dediler, ancak kendileri bu defa 10 gün sonra kadar çıkış verdiler, elimde sözleşmem var 45 saat üzeri fazla mesai ve net ücretim gibi ibareler bulunmaktadır. çıkan hiçbir maaş bordrosuna imza atmadım ancak hazırlayan ben görünüyorum bunuda hazırlamam demiştim. Kendim bir hesaplama yaptığım zaman yaklaşık 900 saat mesai görünüyor (bayram tatilleri ve resmi tatiller dahil) , bir ihtar çekip fazla mesailerimin ödenmesini ve eksik yatan primlerimin geriye dönük olarak yatırılmasını istedim. son olarak her gün imza attığımız bir föy vardı sabah giriş akşam çıkış saatlerini gösteren yaklaşık 35 kişinin adının bulunduğu onların her birinden bir adet fotokopi aldım ve sakladım, bir dava açılır ise sonu ne olabilir. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: ik şefi mesai alabilirmi ?
unuttuğum bir nokta cumartesi günleri tam gün çalışılan bir firma.