Alkollü motorsiklet kullanmak
Değerli site adminleri; ben emekliyim, aralık ayında oturduğum köy yolunda motorsikletimle tek taraflı kaza yaptım. Meyve ağaçlarımın bakımını yaptıktan sonra alkol aldım. 169 promil alkol vardı. Jandarma bölgesi, gerekli ceza kesildi. Fakat benim sormak istediğim bir de jandarma tarafından kamu davası açılmış. Mart'ın 5 inde mahkeme var. Bu nedir, bunu öğrenmek istiyorum saygılar.
Ayrıca mahkemede ne yapmam gerekiyor?
Cevap: Alkollü motorsiklet kullanmak
Emekli olduğunuza göre belli bir yaşa gelmişsiniz demektir.Mahkemede ne yapacağınızı araştırmak aklınıza geliyorda,alkollü araç,motosiklet kullanılmayacağını,trafiğe çıkılmaması gerektiğini,çıkılırsa kendinizin ve başkalarının hayatlarını tehlikeye atacağınız gelmiyormu.
Alıntı:
bursaranger rumuzlu üyeden alıntı
değerli site adminleri.ben emekliyim.aralık ayında oturduğum köy yolunda motorsikletimle tek taraflı kaza yaptım.meyve ağaçlarımın bakımını yaptıktan sonra alkol aldım.169 promil alkol vardı.jandarma bölgesi.gerekli ceza kesildi.fakat benim sormak istediğim birde jandarma tarafından kamu davası açılmış.martın 5 inde mahkeme var.bu nedir,bunu öğrenmek istiyorum saygılar.
ayrıca mahkemede ne yapmam gerekiyor.
Ne ile suçlandığınızın size gelen iddianamede yazması gerekir. İddianamedeki sevk maddelerini buraya yazarsanız konu hakkında bir yorum yapılabilir.
Mahkemede hakim karşısında namaz kılarkenki "kıyam" duruşuna benzer bir şekilde durulur. Eller indirilir, sağ elin küçük ve başparmağı ile sol elin bileği iyice kavranarak göbek altına bağlanır. Özetle söyleyecek olursak el pençe divan durulur.:)
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Ne ile suçlandığınızın size gelen iddianamede yazması gerekir. İddianamedeki sevk maddelerini buraya yazarsanız konu hakkında bir yorum yapılabilir.
Mahkemede hakim karşısında namaz kılarkenki "kıyam" duruşuna benzer bir şekilde durulur. Eller indirilir, sağ elin küçük ve başparmağı ile sol elin bileği iyice kavranarak göbek altına bağlanır. Özetle söyleyecek olursak el pençe divan durulur.:)
__________:ok
burası paylaşım sitesi.dalga geçmek maksadıyla kullanılamaz.tekel maddelerinin satışı serbest ise,bunu alanlar bir yerlerde içecek.kaza yapacağını hisseden içki içer mi.ben uzun yılar içmiyordum.fakat günümüz şartları nedeniyle o gün içtim.
sevk maddesi:179/3 ceza kanununun 53.maddesi gereği.zaten mahkeme günü de geldi.yorum yapacak kişilere saygılar.bunu buradan yazmamın nedeni,birileri faydalansın diye.yoksa zaten yorum yapsanda,yapmasanda mahkeme kararını değiştirecek değiliz.saygılar....
Alıntı:
bursaranger rumuzlu üyeden alıntı
burası paylaşım sitesi.dalga geçmek maksadıyla kullanılamaz.
Dalga geçildiği sonucuna nereden vardınız?
hakkarili arzuhalcinin yazısından.ciddi bir konuda gülme işaretinin konmasından.
Sayın bursaranger,
Belirttiğiniz sevk maddelerinden ciddi bir ceza ile karşılaşmazsınız. Cüzi bir hapis cezası verilir ve ertelenir.
O yazımı dalga geçmek için değil espri olsun diye yazmıştım. Genellikle sanıklar hakim karşısında belirttiğim şekilde dururlar. Bir gün herhangi bir ceza mahkemesine dinleyici olarak girin ve sanıkların hakim karşısında duruşlarına bir bakın. Bence traji-komik bir durum.
haskkarili arzuhalci kardeşim.özür dilerim,yanlış anlamışım.site kurucularına,burdan yardımcı olan herkese saygılar.Allah yardımcımız olsun.
mahkeme 500 lira para cezası verdi.fakat itiraz edeceğim.çünkü,trafiği tehlikeye düşürmemek için ilçe yerine köye gitmeyi tercih ettim.kaza köy yolunda oldu.ayrıca arazide motorsikleti bırakamazdım.takside çağıramıyacağıma göre bir şekilde binmek zorundaydım.bundan dolayı itiraz hakkımı kullanacağım.herkese saygılar.