Kargo hasarı veya firma yanlışı nedeniyle gidip gelen ürün için para iadesi olur mu?
Kargo hasarı veya firma yanlışı nedeniyle gidip gelen bir LCD için para iadesi talep edebilir miyim? 3 haftadır kredi kartına 10 taksit yaptırmama rağmen halen mağdurum, ilk gelen TV'nin köşesi kırık çıktı Kargocular hasar tespit tutanağı tuttular, firma ile aralarında neye karar verdiler bilmiyorum 2.bir tv gönderiyoruz size dediler, Bu sefer üzerinde geçmeyen lekelerle karşılaştım bunu da geri iade ettim... sonuç için haber bekliyorum
Bu durumda ne yapmam gerek? para iadesi talep edebilir miyim? Veya o lekeli tv'yi kabul etmeme hakkım varmı kanunen?Hakkın var derseniz, tüketici haklarına nasıl başvuruyorum ? netten oluyor mu?
Cevap: Kargo hasarı veya firma yanlışı nedeniyle gidip gelen ürün için para iadesi olur mu?
Bulunduğunuz ilçe kaymakamlığı bünyesindeki Tüketici Hakem Heyeti'ne bir dilekçe ile başvurmalısınız.
Cevap: Kargo hasarı veya firma yanlışı nedeniyle gidip gelen ürün için para iadesi olur mu?
Satın aldığınız mal,ayıplı mal niteliğindedir.Bu durumda, tüketici bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği talebi yerine getirmekle yükümlüdür.
Tüketicinin Korunması ile ilgili parasal sınırlardaki 2010 yılı değişikliği dikkate alınarak, hakem heyetine veya tüketici mahkemesine başvurulabilir.
Alıntı:
Av.Selin Çam rumuzlu üyeden alıntı
Satın aldığınız mal,ayıplı mal niteliğindedir.Bu durumda, tüketici bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği talebi yerine getirmekle yükümlüdür.
Tüketicinin Korunması ile ilgili parasal sınırlardaki 2010 yılı değişikliği dikkate alınarak, hakem heyetine veya tüketici mahkemesine başvurulabilir.
Selin hanım, söylediklerinize ek olarak;
Kargo ile teslimat yapıldığına göre bu bir mesafeli sözleşmedir. Müşteri, malı teslim aldığı tarihten itibaren (aynen kapıdan satışlarda olduğu gibi) 7 gün içerisinde hiç bir gerekçe göstermeksizin cayma hakkını kullanarak ürünü iade edebilir.
Kargo ile yaşamış olduğum bir sorunum var,Sizlerden ne yapmam gerektiği konusunda yardımlarınızı bir yol göstermenizi rica ediyorum,
Rusyada yaşıyorum,tekstil ürünleri için istanbuldan sipariş verdim,internet üzerinden fiyat teklifi aldığım firmalar içerisinden bir tanesiyle anlaştım,aramızda mail harici herhangi bir yazılı sözleşme yok ama internet sayflarından bana verilmiş olan takip numarasına göre bana teslim edilmesi gereken 500 kg kargo var,bana verilen süre 6 gün adres teslimi idi,17 gün geçmesine rağmen teslim edilmedi,firma hergün yarın teslim edilecek diyor ama sonuç hala elime ulaşmadı.Rusyada bulunan o firmanın aracı firması beni aradı ve ücretin ödenmediği için gönderilmedini söledi,ben türkiyeden kargo parasını havale yoluyla ödediğim halde kargo aracı firma tarafından teslim edilmiyor ve kargonun yarısı kayıp.İstanbuldaki firma sorun yok diyor ama moskova ki şubesi bana kargomu eksikte olsa göndermiyor.Hergün maddi kaybım artıyor ve burada sorumlu olduğum kişilerinde bana karşı güveni azalıyor,maddi ve manevi zararlarım var.Bu durumda benim ne yapmam gerekiyor?Tazminat davası açabilirmiyim?
Teknolojiyi yakından takip eden biri olarak şunu diyebilirim ki LCD ve plazmalarda ekranda olan lekeler için hak idida edemiyosunuz. Bir kaç arkadaşım buna benzer bir sorun yaşadı ama sonuç alamadı ):