Haciz olayında yasal süre ne kadar
Karşılıksız çek için icrada dosya açmıştım. Haciz için gidilmiş karşı taraf 5.ayın 25 ine kadar borcunu ödeyeceğini taahhüt eden elle yazılmış bir yazı var.Ben bu süreyi beklemek zorundamıyım, paramı daha erken tahsil etme şansım varmı.
2- Bu süre içerisinde şirket iflas ederse benim alacağımın durumu ne olur.
3- Haciz edilen malın satışını istemek için prosedür nedir.Bu işlemde ayrıca satış işlemleri için masraf alınacakmı benden.
4-Karşılıksız çek için suç duyurusunda bulunmadım. Suç duyurusunda bulunmamın ne gibi bir avantajı olabililr. .
5-Karşı tarafın mal beyanında bulunması durumu icra takibinde olması gereken bir durumu yoksa bunu ben ayrıca istememmi gerekiyor.Dilekçe mi yazılmalı.
Şimdiden Teşekkür ederim. İyi çalışmalar
Cevap: Haciz olayında yasal süre ne kadar
Alıntı:
akinturkby rumuzlu üyeden alıntı
Karşılıksız çek için icrada dosya açmıştım. Haciz için gidilmiş karşı taraf 5.ayın 25 ine kadar borcunu ödeyeceğini taahhüt eden elle yazılmış bir yazı var.Ben bu süreyi beklemek zorundamıyım, paramı daha erken tahsil etme şansım varmı.
2- Bu süre içerisinde şirket iflas ederse benim alacağımın durumu ne olur.
3- Haciz edilen malın satışını istemek için prosedür nedir.Bu işlemde ayrıca satış işlemleri için masraf alınacakmı benden.
4-Karşılıksız çek için suç duyurusunda bulunmadım. Suç duyurusunda bulunmamın ne gibi bir avantajı olabililr. .
5-Karşı tarafın mal beyanında bulunması durumu icra takibinde olması gereken bir durumu yoksa bunu ben ayrıca istememmi gerekiyor.Dilekçe mi yazılmalı.
Şimdiden Teşekkür ederim. İyi çalışmalar
Haciz mahalline, anladığıım kadarıyla siz gitmediniz. Size vekaleten avukatınız mı gitti, yoksa asil/vekil olmaksızın icra memurları mı gitti? Son durum söz konusuysa, borçlunun taahhüt vermesi ve kabul edilmesine dair daha önceden icra memurlarına icazet verdiniz mi?
Cevap: Haciz olayında yasal süre ne kadar
Alıntı:
AV.FERDA AYDIN rumuzlu üyeden alıntı
Haciz mahalline, anladığıım kadarıyla siz gitmediniz. Size vekaleten avukatınız mı gitti, yoksa asil/vekil olmaksızın icra memurları mı gitti? Son durum söz konusuysa, borçlunun taahhüt vermesi ve kabul edilmesine dair daha önceden icra memurlarına icazet verdiniz mi?
Hayır ben gitmedim.Avukatım yok. İcra memurları gitmiş ve tahhüt almışlar.Taahhüt kabul edilmesine icazet vermedim.Avukatım olmadığı icin memurlar çok umursamaz davranıyorlar. 4şubat günü haciz işlemi icin gerekli parayı yatırmıştım 15inde gittigimde hacize gitmediklerini ogrendim ve bir hafta sonra gelmemi istediler o zaman gittiğimde de taahhüt almışlar.Ben malların satışını istedim herhangi bir mal yazmadıklarını soylediler( 22 şubatta) telefon numaramı aldı beni arıcağını soyledi .Haciz işlemi yaptıktan sonra karşı tarafa ne kadar süre veriliyor.Benim takip etmek zorunda olduğum yasal süreler varmı.Teşekkürler..