Evi dükkan haline çevirmek mümkün mü?
efendim herkese merhabalar hastane çevresinde birinci katta yan tarafında kahve olan 24 dairelik bir sitede evim var. bu 1.kat evimi kendim eczacıyım eczane olarak açmak istiyorum . kat mülküyet yassaının 24. maddesini okudum orada kat maliklerinden oy birliği ile evet cevabı almam gerektiği yazıyor bunun bilincindeyim fakat anlamadığım 24 adet daire site şeklinde olan arsa paylı evimin dükkan haline çevrilmesi için bütün kat maliklerinden imza almam çok yanlış değilmi?_ çünkü benim dairemin üstünde 6 daire mevcut geri kalan dairelerin ise giriş yerleri çook ayrı tarafta burası site olarak geçtiği için hepsinden imza almam şart mı yoksa sadece üstümdeki kat maliklerinden imza almam belediyece yeterli olurmu? bunun yanında daha önce 10/8 diye bir şey duydum yani zemin kattaki meskeni ticari alana çevirmek için kat maliklerin çoğunluğunun oyunu almam bana yetermi? bunun yanında kat maliklerinin hepsinden noter onaylı bir şekilde imzalarını almam şartmıdır şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim.
Cevap: Evi dükkan haline çevirmek mümkün mü?
KMK 24.maddesinde belirtilen yerler, eğlence yerleri, imalat yapılan yerler ve gürültü oranı yüksek işletmelerdir. Anladığım kadarıyla eczane vb. işyerlerini kapsamıyor. Bağlı bulunduğunuz Belediye ile görüşmenizde ve Kat malikleri kurulunda konuyu gündeme getirmenizde fayda var.