Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Karar'a Tazminat Davası
Merhaba,
Tarafıma tamamen baskı yapmak için farklı bir ilde tarafıma dava açıyorlar. Polisler sabah evden ifade için alıp götürüyorlar. Komşularada haklı olarak mahçup oldum.
Savcılık "kuvuşturmaya yer olmadığına dair karar" verdi. Bu durumda tazminat davası açma hakkım var mı? Bununla ilgili Yargıtay kararı varsa.
İlginize teşekkürler.
Cevap: Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Karar'a Tazminat Davası
Karşı taraf salt şikayet hakkını kullandı diye aleyhine tazminata hükmolunamaz görüşündeyim.
Malesef durum böyle, herkesin herkesi şikayet hakkı varmış. İsteyen istediğine iftira atabiliyor yani :(
Araştırma yaptığım kadarı ile tazminat davası hakkı var sanırım. Tabii ki yanılıyor muyum bilmiyorum. Sadece tazminat hakkı var yada yoktur diye Yargıtay kararı lazım.
Tekrar ilginize teşekkür ediyorum.
Sn. yildirim.hasan,
Anlattığınız şekilde; karşı taraf suçlu olmadığınızı bildiği halde gözaltına alınmanızı sağlayacak bir suç duyurusunda bulundu ise iftira suçundan dolayı ceza davası için suç duyurusunda bulunabilir ayrıca tazminat davası açabilirsiniz.
Gece gözaltında tutulmanız gibi bir güvenlik tedbiri de uygulandı ise ayrıca hürriyeti tahdit suçu da söz konusu olacaktır.
Alıntı:
earioz rumuzlu üyeden alıntı
Sn. yildirim.hasan,
Anlattığınız şekilde; karşı taraf suçlu olmadığınızı bildiği halde gözaltına alınmanızı sağlayacak bir suç duyurusunda bulundu ise iftira suçundan dolayı ceza davası için suç duyurusunda bulunabilir ayrıca tazminat davası açabilirsiniz.
Gece gözaltında tutulmanız gibi bir güvenlik tedbiri de uygulandı ise ayrıca hürriyeti tahdit suçu da söz konusu olacaktır.
İlginize teşekkür ediyorum.
Sağolunuz.