Askere nasıl alınırım? şaşırdım kaldım!
sayın hukuk sever arkadaslar herkesi saygıyla selamlarım öncelikle...benim durumuma gelince özetle; adli sicil arsiv kayıdımda bir ceza var tck 356 765 gerçeğe aykırı duzenlenmıs ikametgah il muhabirini bilerek kullanmak sucundan..(resmı evrakta sahtecılık dıe geçiyor) ben bu suçu bir grup arkadaslarımla beraber yedim..askere alınan arkadaslarım askere 15 ay er olarak alındılar ancak hepsı dava acarak askerlıklerını 5 ayda bıtırdıler ( bazılarının dava sonuclanmadıgı ıcın 6 7 ay surdu onlarda karsılıgında tazmınat davaları actılar) .Bu forumda bana benzer durumda bir arkadas için avukat abilerimizden biri bu sucun cok fazla emsal kararı oldugu ıcın ( benım arkadaslarımdan dolay elımde 4 tane var) yedek subaylıga engel durumun dısına cıkarıldıgını yazmıstı. ( aradım ama bulamadım lınk vermek ıcın)...
sımdı ben agustos ayında askere gıtmek ıstıyorum..ancak agustos ayında basvurdugumda benı askere almazlarla sıcıl kayıdı geregı benım emsallerı gostererek karsı dava acmam gerek kı buda 2 3 ay suruyor ve ben en ıyı ıhtımalle aralık donemıne kalıyorum... o zaman dıyorum sımdı basvurayım eger almazlarsa yaparım basvurularımı agustosda askere gıderım...ama ya alırlarla ?
ısım sozlesmem ekonomık ve aıle bakımından nısanda gıtmem ımkansız ... aralıga kalırsamda hazıran ayından aralıga kadar bosda gezemem param yok. napacagımı sasırdım bana yardımcı olacak arkadaslar varsa fıkırlerınıze acıgım..sızce basvurmalıyım nısanda basvurmamamalımı? ( oldukca zayıf bırıyım dıyorum basvursam ve askere alınmaya kalksam askerı hastaneye gidip zayıfım benı almayın 3 ay daha desem olmazmı ? boy 175 kılo 54
Cevap: Askere nasıl alınırım? şaşırdım kaldım!
bugun şubeye gittim hiç bir sorun çıkmadan sarı bir zarf verdiler elime ayın 123 ünde sınava girmem soylendı 16 lirada yol parası verdiler... forumlarda arkadasın biri sınav günü sınava alınmadığını söylemişdi.Benim merakım şudur ki benim sabıka kayıtım incelemeye alındı da mı bir problem cıkmadı yoksa hala incelenecekmi? gorevli arkadas bir problem gözükmediğini söyledi...